BLAGA VARIJANTA ZIME Meteorolog Todorović: Bez ledenih dana i u februaru
Foto: Alo/FOTO: Aleksandar Nalbantjan

- Velike količine padavina su iza nas. Izvesno je smirivanje, biće znatno manje padavina i u Srbiji i u Crnoj Gori. Maksimalne dnevne temperature biće od tri do šest stepeni, od utorka se očekuje blagi pad i do prve nedelje februara može se očekivati red kiše - red snega. Ne bi trebalo da bude značajnije količine snežnog pokrivača u nižim predelima, dok će u višim biti - istakao je Todorović, i dodao da će i u narednom periodu temperature biti više u odnosu na ono što se očekuje tokom zime.

- I dalje je povoljna zimska situacija, maksimalne dnevne temperature biće iznad nule. Ovakvo vreme se nastavlja i početkom februara, i pored snega, biće ovo blaga varijanta zime - rekao je Todorović, i dodao da će kiša padati i u narednih 10, 15 dana, ali u mnogo manjoj količini nego prethodne sedmice.

Naoblačenje sa kišom danas se očekuje u celoj Srbiji, na planinama će padati sneg. Duvaće jak jugoistočni vetar, u košavskom području i na planinama sa olujnim udarima. Maksimalna temperatura od osam do 12 stepeni Celzijusa. U utorak će biti oblačno i hladnije sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom. Maksimalna temperatura od tri do sedam stepeni. Od srede do kraja sedmice biće oblačno, tmurno i prohladno, ponegde sa kišom, susnežicom i snegom, a maksimalne temperature od jedan do pet stepeni.

I u Beogradu danas nas očekuje naoblačenje sa kišom, uz jak jugoistočni vetar. Maksimalna temperatura do 10 stepeni. U utorak će biti hladnije sa kišom, maksimalna temperatura do pet stepeni. Od srede do kraja nedelje biće oblačno i prohladno sa slabom kišom, tokom jutra, večeri i noći biće uslova za susnežicu i sneg. Maksimalne temperature kretaće se od tri do šest stepeni.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading