KRAJ POPISA STANOVNIŠTVA U SRBIJI Kome sleduju paprene kazne, a ko će se izvući?
Masanori Jošida

Sinoć u 20 časova i zvanično je završen popis 2022. a do tog doba svi oni koji nisu popisani mogli su da se jave na broj kol-centra i popišu se telefonski. Za pojedince koji su direktno odbili da učestvuju predviđene su kazne od 20.000 do 50.000 dinara.

Ljiljana Đorđević, načelnica odeljenja popisa u Republičkom zavodu za statistiku objasnila je da su kazne predviđene za ona lica koja su direktno odbila da budu popisana.

- Za ostale koji se nisu popisali, jer recimo nisu bili tu, ili ih neko od njihovih nije popisao, kazne nisu predviđene. Ne možemo kazniti nekog ko nije direktno odbio učestvovanje - istakla je ona.

KRAJ POPISA STANOVNIŠTVA U SRBIJI Kome sleduju paprene kazne, a ko će se izvući?

Foto: Alo/ilustracija

 

Кako je dodala, sada će se raditi na obradi podataka i uskoro se mogu očekivati preliminarnim rezultati.

Popis je prethodno bio produžen, a građanima je bila ostavljena mogućnost da od 8. do 17. novembra ovu dužnost obave telefonski.

PRETE IM KAZNE OD 50.000 DINARA! Evo koliko je građana odbilo da učestvuje u popisu

Snežana Lakčević, pomoćnica direktora RZS, najavila je da 2. decembra počinje postpopisna anketa koja će pokazati koliki je obuhvat jedinica popisa, odnosno domaćinstava, lica i stanova.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Stojko

18.11.2022 09:48

Dolazili kod mene u zgradu, zvonili na vrata komsije u stanu pored mog, otisli, ja zvao call centar da se prijavim, rekli nista ne brinite zvace vas kolege, i evo prodje popis a mene i suprugu nisu popisali. pri tome zivimo u Beogradu, u Dimitrija Tucovica, a ne na Kobiljoj glavi ili na vrhu Rtnja pa da ih shvatim.