VETAR "KOSI" U OBRENOVCU! Jako nevreme stiže u Beograd (FOTO/VIDEO)
Printscreen

Na Novom Beogradu u ulici Antifašističke borbe usled jakog nevremena palo je drvo.

U Beogradu na Voždovcu nije ništa bolje situacija, pa kako se vidi na snimku jak vetar nosi sve pred sobom a građani doslovno beže sa ulica.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Iznad autoputa nadvili su se crni oblaci.

Grad je pao i u Lazarevu i Sutjesci.

Od srede do petka stabilnije, za vikend novo pogoršanje vremena, kaže za Telegraf.rs meteorolog Đorđe Đurić.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

- U ovom času preko Podrinja, Mačve, Kolubarskog okruga i Šumadije premešta se snažan grmljavinski sistem sa obilnim pljuskovima. Ovaj sistem premešta se u jugozapadnoj visinskoj struji dalje prema severoistoku i vrlo brzo će u nastavku poslepodneva zahvatiti Beograd, Pomoravlje, Podunavlje i Vojvodinu. Prethodno je u delovima Vojvodine već bilo lokalnih grmljvainskih oluja sa gradom i olujnim vetrom. Inače, nad našim područjem preovladava jugozapadno strujanje, pa smo pod uticajem tople vazdušne mase sa Mediterana, a ujedno stižu i čestice pustinjskog peska iz Sahare, pa se i danas kao i juče očekuje prljava kiša - kaže Đurić.

Trenutne temperature u većem delu Srbije kreću se od 17 do 24, u Beogradu je 23, Sjenica meri 18, Zlatibor 15, a Kopaonik 10 stepeni.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

- U toku večeri do severa i zapada Srbije očekuje se i prodor hladnog fronta iz oblasti Alpa, uz skretanje jugozaapdnog vetra na severozapadni, pa se u sredu na severu i na zapadu Srbije očekuje svežije i promenljivo oblačno, ponegde sa kišom i pljuskovima, a na jugu i istoku biće sunčanije i toplo, uz jugozapadni vetar. Maksimalna temperatura biće od 18 stepeni na severozapadu do 26 na jugoistoku Srbije, u Beogradu do 20 stepeni. U toku dana vetar će i na severu Srbije biti u skretanju na jugoistočni - napominje Đurić.

U četvrtak i petak biće pretežno sunčano i relativno toplo, povremeno uz umerenu oblačnost, samo se na severu Srbije ponegde očekuju pljusak sa grmljavinom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

- Duvaće umeren do jak jugozapadni vetar. Maksimalna temperatura u četvrtak od 23 do 27, u Beogradu do 25, a u petak od 24 do 28, u Beogradu do 27 stepeni. Za vikend Srbija biće pod snažnim ciklonskom aktivnošću, pa će doći do novog pogoršanja vremena sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Prvog dana vikenda biće toplo, uz temperature preko 25 stepeni, na istoku i jugoistoku Srbije i do 29, dok se u Vojvodini očekuje svežije, temperatura oko 20. Drugog dana vikenda prodor hladnog fronta doneće i pad temperarure, pa se uz kišu i pljuskove sa grmljavinom očekuje da jugozaapdni vetar bude u skretanju na severozapadni - navodi Đurić i dodaje da se početkom sledeće sedmice svežije, uz maksimalne temperature koje neće prelaziti 20 stepeni.

Komentari (0)

Loading