BEOGRADSKA GROBLJA PO UZORU NA EVROPSKE STANDARDE Omogućiti građanima da dostojanstveno isprate voljene
Promo

Vladan Đukić se od trenutka preuzimanja dužnosti v.d. direktora JKP „Pogrebne usluge“ Beograd aktivno uključio u sve aspekte delatnosti preduzeća te je, uz podršku svog tima saradnika i svih zaposlenih, započeo realizaciju većeg broja projekata koji će biti od izuzetnog značaja kako za grad Beograd, tako i za naše sugrađane, koji - prema rečima direktora Đukića -  to i zaslužuju.

BEOGRADSKA GROBLJA PO UZORU NA EVROPSKE STANDARDE Omogućiti građanima da dostojanstveno isprate voljene

Promo

 

- Zahvaljujući izuzetnom zalaganju v.d. direktora JKP „Pogrebne usluge“ Beograd Vladana Đukića i podršci osnivača Grada Beograda, a posebno zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, nakon više od deset godina, krajem marta tekuće godine došlo je do zvaničnog preuzimanja više značajnih objekata na Novom bežanijskom groblju u Beogradu - kažu u JKP „Pogrebne usluge“ i dodaju da su objekti koji su preuzeti „Sabirna kapela - mrtvačinica“ i „Komemorativni trg“ sa objektima u kompleksu groblja. „Sabirna kapela“ predstavlja ograđen kompleks sa pristupnim internim saobraćajnicama i parkinzima, u čijem su sastavu glavni objekat (na tri nivoa), energetsko-tehnički blok i objekat obezbeđenja. „Komemorativni trg“ sa objektima u kompleksu groblja uključuje sam trg kao i administrativne, ispraćajne i prateće objekte (ispraćajne kapele, cvećare i drugo).  Preuzimanjem navedenih objekata u koje će JKP „Pogrebne usluge“ Beograd uložiti dodatna sredstava u smislu njihovog daljeg unapređenja, Grad Beograd će na Novom bežanijskom groblju dobiti objekat „Sabirne kapele i komemorativni trg“ sa administrativnim i pratećim objektima koji će u funkcionalnom, tehnološkom i estetskom pogledu zadovoljiti kriterijume sličnih objekata zemalja Evropske unije, dok će sa druge strane sugrađanima, posebno onima iz delova grada koji gravitiraju ovom groblju, omogućiti da se u prijatnom i humanom ambijentu oproste od svojih najmilijih - kažu u ovom preduzeću.

 

Saradnja unapređuje poslovanje

Imajući u vidu potrebu za unapređenjem regulative u oblasti sahranjivanja, održavanja grobalja a posebno pružanja pogrebnih usluga, JKP „Pogrebne usluge“ Beograd je uzelo učešća u aktivnostima radne grupe za izmenu Zakona o komunalnim delatnostima, kao i radne grupe za izradu novog Zakona o sahranjivanju i grobljima, pod okriljem Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. U tom smislu, na inicijativu v.d. direktora JKP „Pogrebne usluge“ Beograd Vladana Đukića, formirano je „Poslovno udruženje za unapređenje upravljanja grobljima i pogrebnu delatnost Srbije“, čiji su članovi (na dobrovoljnoj osnovi) 18 javnih komunalnih preduzeća širom Srbije. Cilj ovakve vrste udruživanja je unapređenje rada i razvoja saradnje pružalaca usluga u oblasti upravljanja grobljima, sahranjivanja i pogrebne delatnosti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading