BESRAMNO! Nastavljena besomučna kampanja tajkunskih medija protiv Telekoma i države: "Žuti eksperti" u Šolakovoj službi
Privatna arhiva

Pomenuti dvojac je, u specijalnoj emisiji na Šolakovoj TV N1, osuo drvlje i kamenje na rad državnih preduzeća u Srbiji, a posebno im se na meti našla poslovna konkurencija tajkunske Junajted grupe - kompanija Telekom Srbija. Ni Radosavljević ni Šoškić, iako se predstavljaju kao visokomoralni “stručnjaci”, rečju nisu pomenuli da su svesni da gostuju na televiziji u vlasništvu tržišnog konkurenta Telekoma, čije su poslovanje isključivo negativno komentarisali. Takođe, voditelj emisije na N1, iako je po svim etičkim i profesionalnim kodeksima novinarstva imao takvu obavezu, uopšte nije upozorio gledaoce da je ova televizija u vlasništvu Junajted grupe, koja ima ogromne poslovne interese na identičnim tržištima na kojima posluje srpski Telekom. A puna su im usta “profesionalizma” i “borbe za istinu”. Licemerju tu, nažalost, nije kraj! Ne postoji problem, naravno, kada se bilo ko u javnosti kritikuje, ako takve kritike počivaju na jasnim argumentima, činjenicama, podacima. Problem nastaje kada su navodno “ekspertske” kritike potpuno neutemeljene, zasnovane na spekulacijama, nagađanjima, i zapravo su deo besomučne medijske kampanje - a sve je to ovde slučaj.

Šta govore činjenice

Kako posluje Telekom Srbija pokazuju konkretni podaci: prihod TS, bez ćerki-firmi, je pre tri godine iznosio 89 milijardi dinara, a na kraju ove godine je 109 milijardi. To znači da se Telekom sam približava po prihodima brojki od milijardu evra godišnje, dok prihodi cele Telekom Srbija Grupe za ovu godinu iznose 1,2 milijarde evra! Takođe, završene su akvizicije malih operatera, instalirano milion potencijalnih priključaka za optički internet, kao i više od 1.200 najmodernijih baznih stanica za 4G mrežu, a treću godinu zaredom “MTS” je po istraživanju Ratela najbolji mobilni operater u Srbiji. Telekom je u 2020. postao ekskluzivni strateški partner u regionu sa vodećim svetskim kompanijama Vodafon, Blumberg, Euronjuz, Premijer liga, a za kraj godine najvažnija finansijska institucija EU, Evropska investiciona banka, dala je ovoj kompaniji kredit od 70 miliona evra za razvoj 5G mreže, ne tražeći zauzvrat bilo kakve garancije! - Sve ovo je bio san Telekoma i u neka njegova stara vremena, a nastupajuća 2022. biće rekordna u svakom smislu - izjavio je nedavno generalni direktor kompanije Vladimir Lučić.

Praktično ni jedan konkretan podatak vajni “eksperti”, inače obojica među najzaslužnijima za ekonomsko propadanje Srbije dok su bili vlast, nisu izneli. Umesto toga su spekulisali, bavili se pretpostavkama, i naravno jednu reč nisu posvetili Šolaku i Junajted grupi, koji rade bukvalno sve što mogu da nanesu štetu našem Telekomu, što bi njima kao “stručnjacima” moralo da bude poznato. Ali, i kako bi se usudili da govore o tajkunskoj Junajted grupi kada su pristali da joj se stave u službu, a može se samo pretpostavljati sa kojim motivima to rade. I to nije sve! Na primer, Dejan Šoškić je uporno govorio kako država u privredi mora da bude “potpuno transparentna”, da ne sme biti tajni i slično, a dok je on bio vlast “žuti” su sklopili ugovor sa Fijatom koji je proglašen tajnom! Pa su na kraju, posle žestokih pritisaka javnosti i Verice Barać, kao objavili ugovor, sa svim finansijskim podacima zatamnjenim! S druge strane, veliki kritičar državnog upravljanja privredom Goran Radosavljević je posle odlaska sa vlasti 2012. pa sve do 2017. radio za jednu državnu kompaniju - ali rusku! Navodni veliki evropejac, punih pet godina je bio direktor u NIS-u, čiji je vlasnik ruski državni Gasprom. Što i nije čudno, s obzirom na to da je upravo njegova vlast Rusima praktično poklonila NIS, a direktorsko mesto je očito dobio kao “zahvalnicu” za taj poklon. Još ispadne i najmanje licemerje, u nizu ovakvih, to što voditelj sa N1 nije vajnog eksperta Radosavljevića predstavio i sa njegovom političkom funkcijom, naime on je visoki funkcioner jedne opozicione stranke, član Predsedništva SDS-a Borisa Tadića!

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Zagor

31.12.2021 03:37

Pa to su idioti, kakvi eksperti!!! A ko uopšte gleda to djubre od N1?