PATRIJARH ODGOVORIO NA KOMENTARE DELA OPOZCIJE Oni koji Hrista smatraju retrogradnim, a hoće poruku Crkve o bilo čemu, ostaće uvek bez odgovora... (VIDEO)
TANJUG/ RADE PRELIC

- U Crkvu dolazimo da bismo dotakli tajnu Hrista kao raspetog i vaskrslog i tajnu čoveka stvorenog ne za smrt nego za večnost. Tek kad na istinski i jevanđeljski način razumemo umom i srcem u isto vreme tu jevanđeljsku poruku i tajnu onda ćemo imati ispravne stavove, na pravi način ćemo razumeti i sve druge teme, i ove koje sam pomenuo, i socijalne i ekonomske i političke i kakve god hoćete. Ako budemo Hristom preobraženi, na mestu na kojem budemo, šta god da smo, preobražavaćemo sobom to mesto. Mi preobraženi i preobražavani preobražavaćemo i tvar i ljude oko sebe. Otuda oni koji smatraju da je sistem vrednosti koje Hristos propoveda, da je retrogradan, da je Jevanđelje retrogradno, a hoće poruku Crkve o bilo čemu, a u Crkvu nisu ni došli osim što možda sebe smatraju pravoslavnim Srbima po rođenju, naprosto ostaće uvek bez odgovora - napisao je patrijarh na Instagram profilu porfirije_patrijarh.

 

 

Podsetimo, patrijarh Porfirije je izjavio juče da je sa tugom pratio fizičke sukobe koji su izbili tokom blokada puteva u Srbiji i apelovao na sve da čuvaju jedni druge, a ne da se tuku

- Juče sam sa tugom pratio, kako su među nama, pripadnicima istog naroda, ali i građanima Srbije, nezavisno od toga kom narodu pripadaju, izbili fizički sukobi. Na samom ulasku u božićni post, bijemo se međusobno pesnicama, motkama, kamenujemo autobuse, razbijamo glave jedni drugima, uništavamo imovinu - naveo je patrijarh u poruci i video snimku koji je objavio na Instagramu.

Ova njegova poruka naišla je na niz sramnih i uvredljivih komentara pristalica lažnog ekološkog pokreta, kao i sledbenika dela opozicije koju predvodi Dragan Đilas.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading