U ČAST SEĆANJA NA PROFESORE I STUDENTE Patrijarh Porfirije sutra služi liturgiju na Bogoslovskom fakultetu u Beogradu
Foto: Tanjug/FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE / NIKOLA NEDELJKOVIC/ nr

Patrijarh će služiti liturgija u fakultetskom paraklisu Svetog Jovana Bogoslova, sa početkom u devet sati.

- Na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu u Beogradu već decenijama se neguje molitveno sećanje na profesore i studente tog znamenitog crkveno-prosvetnog učilišta koji su život proveli na glasu svetosti i čije je duhovne podvige i bogoslovske trudove Gospod obilato nagradio, a Crkva prepoznala uvrstivši ih u veličanstveni Diptih svetih -  navodi se u saopštenju SPC.

Kako je istaknuto, svetom liturgijom današnje generacije profesora i studenata Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta u Beogradu, kao i sva punoća Srpske pravoslavne crkve, sa ponosom slave i čuvaju kao uspomenu na nezaboravna dela svojih slavnih predaka.

BONUS VIDEO:

 

@alo_portal MALENA SARA SAMA SKLOPILA FIĆU! Najteže je bilo sa kablovima Iako je rođena mnogo nakon što je čuveni fića bio statusni simbol bivše Jugoslavije i omiljeno vozilo skoro svih porodica, desetogodišnja Sara Marković iz čačanskog naselja Trbušani vrlo dobro zna svaki detalj na ovom sada već oldtajmeru. Jedna odbična televizijska reklama promenila joj je pogled na fiće i poželela je da ima baš jednu takvu u svojoj kolekciji. Ubedila je oca da joj kupi primerak nedeljnika "Zastava" koji u svakom svom broju ima po jedan deo makete fiće i da ga sastave. 🚙 Izvor: RINA #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ゚viral #fypシ #foryoupage #fyp #viraltiktok ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading