RUSKI PATRIJARH UPOZORAVA: "Rusija se bori protiv zla koje preti celom svetu"
Tanjug/Ap


Rusija se danas bori protiv zla koje preti celom svetu, a ukoliko se ono ne zaustavi posledice će biti strašne za sve, upozorio je danas ruski patrijarh Kiril na sastanku sa predstavnicima Komiteta porodice vojnika „Otadžbina“.

- Nema sumnje da se naša otadžbina danas suočila sa zlom koje preti celom ruskom svetu, a ruski svet zauzima bitan deo sveta u celini. Zlo nije statično, objasnio je patrijarh Kiril i dodao da, ukoliko se ono proširi, ono onda "izjeda zdrav, jak organizam.

Predstavnik Patrijaršijske komisije Ruske pravoslavne crkve Fjodor Lukjanov javio je da predlaže zabranu satanizma, jer je to, kako kaže, destruktivna ideologija usmerena. Osim toga, predlaže se i zabrana propagiranja vraćanja, kao i širenje "instrukcija" putem interneta koje mogu olakšati realizaciju različitih zločina.

Predstavnik Patrijaršijske komisije RPC smatra da je karakteristika svih destruktivnih ideologija i mržnja prema porodici, jer ona može zaštititi pojedince.

- Njihov zadatak je da se uništi ono što čuva i štiti čoveka, a to su porodica, ljubav prema porodici, i sama ličnost čoveka. Ne možemo sebi da dozvolimo da budemo pustivi prema onima koji kreiraju, šire i kontrolišu takvu sistemsku ideologiju. zaštitnih mera kako bismo zaštitili porodicu i decu - zaključio je Lukjanov.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading