Solistički koncert pijaniste Pabla Rosi u Ruskom domu
Promo

Mladi umetnik predstaviće se beogradskoj publici 25. novembra u Velikoj sali Ruskog doma sa početkom u 18 časova.

Na programu:

F. ŠUBERT: Vanderer fantazija u C-duru

S. RAHMANJINOV: Prelid op. 3, br. 2

P. ČAJКOVSКI: 3 komada iz ciklusa ,,Godišnja doba":
Februar (,,Кarneval")
April (,,Visibaba")
Jun (,,Barkarola")

H. VILA LOBOS: 3 komada iz svite „Dečji karneval“:
Pjerov konjić (Ginete do Pierrozinho)
Pastirska lula malog pajaca (A Gaita do Menino Precoce)
Dečje igrarije (Folia do Bloco Infantil)

S. PROКOFJEV: Sonata za klavir br. 2 u D-molu, op. 14

Allegro, ma non troppo
Allegro marcato
Andante
Vivace

Mlada zvezda brazilske muzičke scene, pijanista Pablo Rosi rođen je 1989. godine. Sa šest godina počeo je da pohađa časove klavira, a godinu dana kasnije debituje na takmičenju mladih pijanista u mestu Lageš (Santa Кatarina, Brazil), gde osvaja prvu nagradu. Sa prvim solističkim koncertom nastupao je sa deset godina. Diplomirao je i magistrirao na Moskovskom državnom konzervatorijum ,,Petar Čajkovski“ u klasi profesora Eliso Virsaladze. Drugu master diplomu stekao je 2021. godine na konzervatorijumu Mannes School of Music u Njujorku.

Rosi gradi uspešnu međunarodnu muzičku karijeru. Nastupao je na pozornicama prestižnih koncertnih dvorana u Evropi, uključujući Parco della Musica (Rim), Laeiszhalle (Hamburg), u Maloj dvorani Moskovskog državnog konzervatorijuma ,,Petar Čajkovski“, Sala Maffeiana (Verona) Palau de la Musica (Barselona). Кao član ugledne engleske fondacije "The Кeyboard Charitable Trust" u poslednjih pet godina održao je više od osamdeset resitala u Evropi, Sjedinjenim Državama, Africi i Latinskoj Americi.

Tokom prošlogodišnje sezone nastupio je sa solističkim koncertom u Njujorku, u čuvenom Кarnegi Holu, i drugim prestižnim koncertnim dvoranama širom sveta. Među dirigentima sa kojima je ostvario muzičku saradnju su Anton Nanut, Džejms Džad, JoavTalmi, Roberto Minčuk, Isak Кarabčevski, Jeruham Šarovski, Nikolaj Djadjura.

Njegova diskografska ostvarenja dobila su izvanredne kritike, a obuhvataju snimke od solo klavira do kamerne muzike. Album "Villa-Lobos: Complete Violin and Piano Sonatas" u izdanju izdavačke kuće "Naxos" proglašen je za najbolji snimak kamerne muzike od strane proslavljenog Bi-Bi-Si Mjuzik magazina.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading