VREDNOST PROJEKTA 6 MILIONA EVRA Vesić: "Izgradnja nadvožnjaka omogućiće veći komfor života"
Beoinfo.rs

Vesić je istakao da na brzoj pruzi više neće biti klasičnih pružnih prelaza zbog razvoja železnice i bezbednosti vozača u drumskom saobraćaju.

"Radi se nadvožnjak u dužini od 285 metara, kao i 1.200 metara pristupnih saobraćajnica koje će se ulivati u Batajnički put, a potom i u Batajnički bulevar, čime će biti rešen problem saobraćaja u ovom naselju. Takođe, ovim će biti omogućena povezanost naselja Šangaj sa Batajnicom", najavio je Vesić.

VREDNOST PROJEKTA 6 MILIONA EVRA Vesić:

Beoinfo.rs

 

Precizirao je da vrednost projekta, koji je finansirao Grad Beograd, iznosi šest miliona evra.

"Ovo je primer kako Grad i Republika mogu da rade zajedno, imajući u vidu da je brza pruga finansirana iz republičkog budžeta, a da pritom građani dobiju bolji komfor života. Projekat je bio zahtevan zato što se na ovoj deonici nalazio veliki broj kuća čiji su vlasnici dobili pravičnu nadoknadu", naveo je Vesić.

On je najavio radove na proširenju Batajničkog puta i izgradnji Batajničkog bulevara, napomenuvši da je rešeno i uključenje na auto-put.

"Ovi projekti će doprineti da se radi nova linija Bg voza do Surčina, budućeg nacionalnog stadiona, aerodroma i Obrenovca. To će omogućiti ljudima iz Novog Sada da brzim vozom dođu do Železničke stanice Zemun, da se prebace na Bg voz i stignu do aerodroma. Sutra, kada se završi brza pruga, ista stvar biće moguća i iz Niša ili Valjeva", kazao je zamenik gradonačelnika.

Momirović je istakao da je projekat značajan jer je pretio da ugrozi projekat brze pruge Beograd – Novi Sad.

"Uspeli smo da nađemo adekvatno rešenje i uradimo eksproprijaciju zemljišta. Ovaj projekat podiže kvalitet života građana Batajnice, ispod nadvožnjaka je najbrža pruga u Istočnoj Evropi", istakao je ministar i zahvalio Gradu Beogradu i Opštini Zemun na dobroj saradnji.

Kovačević je dodao da su u planu i drugi bitni projekti za stanovnike Batajnice, poput odvodnjavanja, čišćenja i izgradnje drenažnih kanala i putne infrastrukture za meštane Busija i Ugrinovaca. U planu je rekonstrukcija kompletne vodovodne mreže u naselju Šangaj i izgradnja sportske sale, najavio je Kovačević.

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading