PONOVO PRED LICEM PRAVDE Proširena istraga protiv Hrkalovićke
Foto: Alo.rs

Ona je na saslušanje bila privedena iz pritvora u kojem se nalazi od 15. oktobra i nakon toga je vraćena u Okružni zatvor.

Pored nje, danas je u tužilaštvu ispitan i bivši načelnik Policijske uprave Novi Sad Milorad Šušnjić, potvrdili su u tužilaštvu.


Pisanje medija u vezi sa njihovom povezanošću sa Darkom Elezom, koji je izručen iz Srbije Bosni i Hercegovini zbog niza tamo počinjenih krivičnih dela, u tuzilaštvu nisu komentarisali, kao ni detalje kirivične prijave.

Hrkalović i Šušnjić su pod istragom za krivično delo trgovina uticajem za koje je zaprećena kazna zatvora do 8 godina.

Ona je prvobitno uhapšena zbog sumnje da je uticala na načelnika odeljenja za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića da ne dostavi blagovremeno neke izveštaje tužilaštvu u vezi sa ubistvom Vlastimira Miloševića, poznatom kao "ubistvo na šinama", za koje je bio optužen, a kasnije pravosnaznzo oslobođen Veljko Belivuk, koji je sada optužen za najbrutalnija krivična dela kao vođa kriminalne grupe "Principi".

Ovi izveštaji, prema rečima njenih advokata, nemaju veze sa DNK analizama kako se to pojavilo u nekim novinama.

Sve navode krivične prijave Hrkalovićka je negirala na saslušanju u tužilaštvu.

Ona se tereti za krivično delo trgovina uticajem, a Milenković za krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Hrkalovićka je uhapšena u petak 15. septembra nakon zajedničkog rada Tužilaštva i Sektora unutrašnje kontrole MUP-a i iste noći joj je određen pritvor, dok se Milenković brani sa slobode.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading