Pripremite se za dugu zimu – kako da vam uvek bude toplo bez velikih promena u kućnom budžetu?
OTP banka

Kada nastupe hladni zimski dani, večito pitanje je koja vrsta grejanja je najbolja i najisplativija. Naime, usled loše energetske efikasnosti stana ili kuće, toplote neće biti dovoljno, a računi i utrošak će biti previsoki. Zato je važno izabrati najbolju opciju, koja će vaš dom učiniti toplim, bez dugoročnih promena u kućnom budžetu

Šta je zapravo energetska efikasnost?

Energetska efikasnost podrazumeva korišćenje manje količine energije za obavljanje nekog posla ili određene aktivnosti. Objekti koji su dobro termički izolovani trošiće manje energije za grejanje zimi, a za hlađenje leti. Osim toga, biće zaštićeni od spoljnih uslova i temperaturnih kolebanja, a njihov životni vek će svakako biti duži. Takođe, ulaganjem u energetski efikasna rešenja kao što su nova vrata i prozori, adaptacija fasada, oprema za grejanje, kao i toplotne pumpe, u velikoj meri ćemo doprineti zaštiti životne sredine i smanjenju emisije štetnih gasova koja nastaju sagorevanjem energenata.

Koje su prednosti kvalitetne izolacije?

Pored štednje energije i novca, sigurno jedan od najvećih razloga za poboljšanje kućne izolacije jeste to što može da smanji buku koja dolazi spolja ili iz susednog stana, pa su tako mir i tišina zagarantovani! Osim toga, biće vam obezbeđeno više prostora i komfora, jer nameštaj može biti postavljen na zidove bez straha od plesni i gljivica. Takođe, ukoliko vam je važna estetika doma, spoljna izolacija će sigurno doprineti njegovom lepšem izgledu.

Pripremite se za dugu zimu – kako da vam uvek bude toplo bez velikih promena u kućnom budžetu?

OTP banka

 

Kada je najbolje vreme za postavljanje izolacije?

Kako bi izolacija bila što kvalitetnije postavljena, ne treba da bude ni previše hladno, a ni toplo vreme. Zato, ukoliko još uvek niste, ovo je idealna prilika da svoj dom učinite toplijim, komfornijim i ekonomičnijim. Postoji mnogo opcija rešavanja pitanja izolacije i grejanja, a na vama je da pronađete onu koja vam najviše odgovara.

Kako finansirati radove?

Jasno je da je investicija u energetsku efikasnost isplativa, ali je potrebno izdvojiti odjednom ne tako malu sumu novca. Za sve one koji žele da se što pre pripreme za hladne zimske dane, OTP banka je pripremila dinarski keš kredit sa varijabilnom kamatom, sa rokom otplate od 13 do 71 mesec i iznos kredita od 50.000 do 2.400.000 dinara, a za refinansiranje postojećih kredita u drugim bankama, OTP banka vam nudi dinarski kredit za refinansiranje sa varijabilnom kamatom uz mogućnost dobijanja dodatnog keša.

Ne čekajte sledeću godinu, pripremite svoj dom za hladne zimske dane kroz pametna ulaganja. Jer „kada znaš, ne čekaš“.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading