SVAKOG DRUGOG DANA POGINE STARIJI PEŠAK  Za starije održana preventiva edukacija u saobraćaju
MUP

 Svakog drugog dana strada jedan stariji pešak, saopštila je Agencija za bezbednost saobraćaja koja je zato organizovala danas u Beogradu preventivnu edukaciju građana starijih od 65 godina.

"Svake godine u proseku pogine oko 155 starih lica u saobraćajnim nezgodama, odnosno svaki drugi dan jedno staro lice strada, a svakog dana bude povređeno oko šest starih lica", istakao je za Tanjug stručni saradnik za edukaciju Agencije Veljko Čurčić.


"Stariji sugrađani u saobraćaju posebno treba da obrate pažnju na to kako prelaze ulicu, kada se kreću u noćnim uslovima da nose neku fluorescentnu odeću, da nose neke materijale kako bi ih ostali učesnici u saobraćaju mogli lako prepoznati i kako bi bili vidljiviji", rekao je on.

Biljana Kordic iz Centra za održivi razvoj i bezbednost saobraćaja kazala je da starije osobe nemaju dobre reflekse, ne reaguju tako dobro, sporiji su, pa je uputila apel vozačima da paze na njih kad ih ugledaju.

Stariji sugrađani koji su učestvavali na ovom događaju preneli su da najviše problema imaju kod prelaska ulice na kojima nema semafora i u javnom prevozu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading