Na Zejtinliku obeleženo 103 godine proboja Solunskog fronta
Tanjug

Kisić Tepavčević je na Vojnom groblju Zejtinlik razgovarala sa višedecenijskim čuvarom tog groblja Ðorđem Mihailovićem, kome je uručila zlatnik sa likom Svetog Ðorđa i natpisom "Zahvalna Srbija", saopštilo je Ministarstvo rada.

Ona je tom prilikom istakla nemerljiv doprinos Ðorđa Mihailovića očuvanju sećanja na proboj Solunskog fronta i na stradale srpske vojnike, koji počivaju na Vojnom groblju Zejtinlik.

"Vaša zemlja vam je beskrajno zahvalna na svemu što činite. Hvala vam što mlade generacije učite i podsećate na veliku žrtvu koju je srpska vojska podnela upravo da bismo mi danas živeli u miru i slobodi", rekla je Kisić Tepavčević.

U Spomen knjigu, ministarka Kisić Tepavčević je upisala: "Srpski junaci, vaša hrabrost i vaš podvig će Srbija večno da pamti".

Komemorativnoj svečanosti na Vojnom groblju Zejtinlik prisustvovao je i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović.

Poštu srpskim vojnicima odale su i delegacije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, delegacija Generalnog konzulata Republike Srbije u Solunu, predstavnici udruženja opredeljenih za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije.
 

Komentari (0)

Loading