TITOVA UNUKA OTKRILA TAJNE JOVANKE BROZ Ovo je istina kad nas je napustila, nisam to očekivala
Youtube/Printscreen

- Jovanka mi je ostala u jako lepom sećanju. Bile smo izuzetno bliske i međusobno smo se poštovale. Osećala sam nežnost i toplinu s njene strane, mogla sam da joj kažem apsolutno sve što me je tištilo. Nažalost, kasnije su se neke stvari promenile i ona je prekinula svaki kontakt s nama.

Ovako priču počinje Zlatica Žikelić (72), unuka maršala Savezne Federativne Republike Jugoslavije Josipa Broza Tita, prisećajući se perioda kada su ona i Titova poslednja supruga bile kao najbolje drugarice.

Ćerka Titovog starijeg sina Žarka Broza, koga je dobio u braku s Ruskinjom Pelagijom Belousovom, bez ustručavanja otkriva da je Jovanku doživljavala kao majku.

- Moram da priznam da nisam bila toliko prisna s majkom koliko sam osećala povezanost s Jovankom. Poveravala sam joj se, uvek je bila tu za mene da me sasluša. Mada, šta dete u toj dobi može da muči kad smo imali sve što nam je bilo potrebno. I sa finansijske strane, ali i ljubav i pažnju od cele porodice - priseća se Zlatica.

Međutim, kako kaže Zlatica, Jovanka je odjednom prekinula svaki kontakt s porodicom Broz, i to pre nego što je najveći sin naših naroda i narodnosti preminuo.

- Pisalo se po medijima kako smo izgubili svaki kontakt s njom kada je deda umro, međutim, istina je da nas je ona napustila dok je on još bio živ. Uprkos tome, iako to nisam očekivala od nje, pamtiću je kao nasmejanu i dobru ženu na koju sam mogla da se oslonim - naglašava Zlatica.

Unuka Josipa Broza Tita poslednji put je videla Jovanku na dedinoj sahrani, a kasnije je o njoj znala samo ono što bi ponekad pročitala u novinama.

- Nažalost, putevi su nam se razišli. Jednostavno, dogodile su se neke stvari na koje ja nisam mogla da utičem. U svakom slučaju, uvek će mi ostati u lepom sećanju - priča sagovornica.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading