VESIĆ PODELIO TABLETE OSNOVCIMA U OPŠTINI GROCKA Đaci i nastavnici biće u potpunosti spremni za digitalnu nastavu (FOTO)
GO Grocka

Vesić je naglasio da će tokom ove nedelje oni biti podeljeni na teritorijama gradskih opština Palilula, Voždovac i Novi Beograd, a u ponedeljak će ih dobiti đaci Mladenovca, Lazarevca i Obrenovca, čime će biti završena podela na teritoriji grada Beograda.

– Skoro 68.000 devojčica i dečaka dobiće besplatne tablete, kartice sa besplatnim internetom, kao i pristup digitalnim udžbenicima. Istovremeno je u toku podela laptopova za 6.972 učitelja i nastavnika koji predaju u trećem, četvrtom, petom i šestom razredu, a na taj način želimo da pokažemo da Grad ceni njihov rad. Nastavnici takođe dobijaju pristup digitalnim udžbenicima, a zahvaljujući ovom projektu đaci i nastavnici biće u potpunosti spremni za digitalnu nastavu – rekao je Vesić.

Zamolio je direktore škola da obave razgovore sa nastavnicima kako bi počeli da koriste digitalne udžbenike.

– Istovremeno, 34.000 roditelja na teritoriji grada Beograda ima pravo da ostvari subvenciju za kupovinu četiri osnovna udžbenika, a taj poziv je otvoren do 30. septembra. Dosad se prijavilo oko 19.000 roditelja, a skoro 2.000 roditelja je već dobilo novac. Procedura je jednostavna, potrebno je da roditelji pribave potvrdu da je dete upisano u prvi ili drugi razred, očitana lična karta i kopija platne kartice, a sve može i elektronski da se obavi – rekao je zamenik gradonačelnika.

Vesić je naveo da će u školi „Nikola Tesla” biti podeljen 1.161 tablet uređaj, a 587 učenika prvog i drugog razreda ostvariće pravo na refundaciju sredstava za kupovinu četiri udžbenika.

– Srećan sam i ponosan što smo uspeli da obezbedimo da naša deca imaju nešto što nemaju deca velikih evropskih gradova i što se obrazuju najmodernijim sredstvima – istakao je Vesić.

Predsednik opštine Grocka Dragan Pantelić zahvalio je Gradu Beogradu koji je obezbedio sredstva za nabavku tableta i laptopova za đake i nastavnike.

– Grad Beograd će na teritoriji opštine Grocka podeliti 3.377 tableta i 303 računara za nastavnike. Ističemo da su sva deca ista na celoj teritoriji glavnog grada i zadovoljni smo što Grad podjednako vodi računa o gradskim i prigradskim opštinama. U Grockoj ima sedam osnovnih škola sa 6.600 đaka. Poslednjih godina dobili smo tri nove škole, u Leštanima, Begaljici i Dražnju, čime je pokazana briga Grada Beograda za našu lokalnu samoupravu – kazao je Pantelić.

Direktor škole „Nikola Tesla” Dragoljub Gačić izrazio je zadovoljstvo što su predstavnici Grada Beograda i zamenik gradonačelnika posetili školu i podelili tablete učenicima, ali i imali priliku da pogledaju školu koja je otvorena prošle godine.

– Na ovaj način krunisan je proces digitalizacije koji je u našim školama zastupljen već nekoliko godina. Nastavnici prolaze digitalnu obuku, škole su opremljene brzim internetom i tehnikom, a sada su i učenici i nastavnici dobili uređaje koje će moći da koriste u nastavi – istakao je Gačić i zahvalio Gradu Beogradu na, kako je rekao, veoma vrednim poklonima.

Takođe, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da pojedini ljudi na društvenim mrežama izmišljaju da će roditelji posle tri godine morati da kupe tablete od Grada, ističući da su tableti potpuno besplatni i da postaju vlasništvo roditelja posle tri godine.

Vesić je rekao da je mislio da će podela tableta biti akcija koju će svi pozdraviti, jer sva deca na teritoriji Beograda u trećem, četvrtom, petom i šestom razredu dobijaju tablete. "Nažalost, poslednja dva dana pojavile su se ružne insinuacije na društvenim mrežama gde pojedini ljudi, za koje nemam drugu reč da kažem osim da je zaista dno to što rade, izmišljaju informaciju da će roditelji posle tri godine morati da kupe tablete za 20-ak evra od Grada", rekao je Vesić i istakao da je to potpuna laž.

On je pokazao potvrdu koju roditelji potpisuju kada preuzimaju tablete u kojoj, dodao je, u trećem pasusu piše da roditelj stiče pravo svojine nad tabletom posle tri godine, bez ikakve obaveze i činidbe prema Gradu. U tom pasusu piše: "Izjavljujem da sam upoznat-a i saglasan-a sa činjenicom da mi je tablet uređaj sa sim karticom predat bez naknade od strane Grada Beograda kao i da ću steći pravo svojine na primljenom uređaju po isteku roka od tri godine od dana potpisivanja ove potvrde, kao i da nemam, niti ću imati, obavezu bilo kakve naknade ili činidbe prema Gradu Beogradu po osnovu primljenog uređaja, izuzev u slučaju njegovog uništenja, odnosno oštećenja koja se može pripisati mojoj odgovornosti ili u slučaju njegovog otuđenja pre isteka napred navedenog roka".

VESIĆ PODELIO TABLETE OSNOVCIMA U OPŠTINI GROCKA Đaci i nastavnici biće u potpunosti spremni za digitalnu nastavu (FOTO)

Grad Beograd

 

 

Vesić ponavlja da je potpuna laž da će neko morati da otkupljuje tablete i ističe da su tableti potpuno besplatni i da postaju vlasništvo roditelja posle tri godine, te da su tri godine osigurani od strane Grada. "Molim te ljude koji očigledno misle da treba svaku stvar da iskoriste za skupljanje jeftinih političkih poena da ostave na miru decu i tablete. Neka nas napadaju za nešto drugo, ako već moraju to da rade. Nisu ovo Vesićevi tableti, ako mrze Vesića, već tableti koje su kupili građanke i građani Beograda za svoju decu. Kupljeni su iz gradskog budžeta, prema tome neka nađu neku drugu temu da vode politiku, a neka ostave decu i tablete", poručio je Vesić i dodao: "Evo, neka nas napadnu o nekoj drugoj temi, nikakav problem, samo neka ostave tablete na miru".

VESIĆ PODELIO TABLETE OSNOVCIMA U OPŠTINI GROCKA Đaci i nastavnici biće u potpunosti spremni za digitalnu nastavu (FOTO)

Grad Beograd

 

 

Grad Beograd obezbedio je besplatne tablete za sve učenike trećeg, četvrtog, petog i šestog razreda na teritoriji prestonice, kao i laptop računare za njihove učitelje i nastavnike.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading