Anu boli svaki dodir, ali naša pomoć ublažiće njene muke: Pomažu samo specijalne gaze i stalna nega
Budi Human

Sudbina joj je odredila težak život u bolovima, stanje se ove godine naglo pogoršalo, a na nama je sada da joj pomognemo kako bi što lakše prebrodila ove teške dane.

Ana je rođena 8. 5. 2002. godine u Beogradu. Odmah po rođenju joj je uspostavljena dijagnoza bulozna epidermioliza. U pitanju je retko oboljenje kože u kome je koža veoma nežna i osetljiva, tako da pri najmanjem dodiru nastaju velika oštećenja.

Mališani oboleli od ove bolesti su poznati i kao "deca leptiri", a najpoznatiji dečak leptir u Srbiji bio je mali Despot, hrabar dečkić koji nije dočekao tinejdžerske dane.

Bolest je kod najtežih slučaja smrtonosna u ranom uzrastu, a, nažalost, deca koja sa ovom dijagnozom žive zahtevaju posebnu negu.

Rane koje nastaju na koži svakodnevno moraju da se previjaju i neguju. To je jedini način da se produži život, jer je reč o neizlečivoj bolesti.

Anu boli svaki dodir, ali naša pomoć ublažiće njene muke: Pomažu samo specijalne gaze i stalna nega

Budi Human

 

Ana je uspešno završila srednju školu sa odličnim uspehom, ali zbog lošeg zdravstvenog stanja i konstantnih bolova koje trpi, nije u stanju da upiše fakultet za čim neizmerno žali.

Preko RFZO-a Ana dobija trećinu od ukupno potrebnih mepileks flastera i vazelinskih gaza, stoga se obraća svim humanim ljudima da joj svojim donacijama pomognu kako bi svaki mesec bila sigurna da će imati dovoljno ukupno potrebnog medicinsko-potrošnog materijala koji joj je neophodan.

Ani su sredstva potrebna za lečenje, rehabilitaciju, medicinski potrošni materijal, za lekove, suplemente, vitamine i antibiotske masti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading