TAMAŠ FARKAŠ I MARIJA STANIĆ ODNELI POBEDE U NAJIZAZOVNIJOJ TRCI Završen jubilarni 5. međunarodni Beogradski plivački maraton "Ada Međica"
Privatna arhiva

 

U prvoj trci namenjenoj amaterskim plivačima koja se plivala na 1,25 km u ženskoj konkurenciji prvo mesto je odnela Snežana Pajazitović – PK Novi Beograd 011 sa vremenom 00:18:50:69, dok je drugo mesto zauzela Žofia Piliši iz PK Kanjiža, a treće Mima Vasiljević iz PK Triogy Racing. U muškoj konkurenciji prvo mesto zauzeo je Slobodan Stančul iz TK Tamiš Pančevo sa vremenom 00:18:31:72, drugo mesto otišlo je u ruke Davida Đerđa iz PK Kanjiža dok je treće odneo Luka Bezbradica koji dolazi iz PK Novi Beograd 011.

Druga trka namenjena poluprofesionalcima i profesionalcima, koja se plivala i uzvodno i nizvodno, stazom dužine 2,5 km, podrazumevala je jedan oplivani krug oko Ade Međice i bila je daleko izazovnija za učesnike. U ovoj trci, u ženskoj konkurenciji apsolutnu pobedu odnela je Reka Varga iz PK Swim Star Kanjiža sa sjajnim vremenom 00:34:33:16, dok je drugo mesto pripalo Aleksandri Kobilarev iz istoimenog kluba, a treće mesto osvojila je mlada Tamara Stanić iz PK Vojvodina. U muškoj konkurenciji pobeda je pripala Nikoli Adžiću iz PK 11. april sa isplivanim vremenom od 00:33:29:23. Odmah za njim na cilj je stigao i Vidoje Putić iz PK Arena 2015 osvojivši time srebrnu medalju, dok je treće mesto pripalo Ivanu Martinoviću iz PK Vračar.

Najduža i najizazovnija trka koja je namenjena isključivo profesionalnim plivačima sjajne plivačke kondicije, bila je trka na 5 km koja je zahtevala od plivača da oplivaju čak dva puta ostrvo Ade Međice, što znači da su se sa otporom reke Save, koji su morali da savladaju uzvodnim plivanjem, borili dva puta tokom ove trke koja je trajala za najspremnije nešto više od jednog sata.

Prvo mesto u oštroj muškoj konkurenciji odneo je mladi i sada već slavni Tamaš Farkaš iz PK Marathon sa odličnim rezultatom od 01:01:45:91. Inače Tamaš je reprezentativac Republike Srbije u daljinskom plivanju i kotiran je na evropskoj rang listi kao 15. plivač u Evropi. Drugo mesto pripalo je Nikoli Ratkovu iz PK Radnički 1969, dok je bronzanu medalju osvojio Danilo Banjac iz PK Novi Sad.

Prvo mesto u ženskoj konkurenciji pripalo je Mariji Stanić koja dolazi iz PK Vojvodina i takođe je naša mlada reprezentativka u daljinskom plivanju koja je pre samo 15 dana učestvovala na Evropskom prvenstvu u Parizu gde je ostvarila zapažen nastup. Drugo mesto pripalo je Maši Cvetković iz PK VALIS, dok je treća dama koja je prošla kroz cilj bila Divna Šimšić iz PK Novi Beograd.

Dunji Perušinović (9) dodeljen je pehar za najmlađu učesnicu 5. Međunarodnog pliivačkog maratona Ada Međica, dok je gospodinu Merkul Deži (83) koji tradicionalno učestvuje u ovom takmičenju, uručen pehar za najstarijeg plivačkog maratonca. Inače, Merkul Deža isplivao je trku na 2,5 km čime je dokazao da godine definitivno nisu prepreka za bavljenje ovim divnim sportom.

Rang lista učenika koji su isplivali maraton, u svih 18 starosnih kategorija i sve tri trke možete pronaći na sajtu Saveza za daljinsko, maratonsko i masters plivanje Srbije: http://www.openwaterswim-serbia.org.rs

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading