OBAVEZNA VAKCINACIJA ZDRAVSTVENIH RADNIKA? Moramo sprečiti porast broja zaraženih i oslabiti četvrti talas!
EPA/JOZSEF BALATON

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku uvede obavezno vakcinisanje protiv koronavirusa za sve zdravstvene radnike, saopštili su u toj stranci.

- Usporavanje procesa vakcinacije i porast broja zaraženih naterale su vlasti u Italiji da propišu obaveznost vakcinacije za zdravstvene radnike. To isto će uraditi Grčka od ponedeljka, a predsednik Francuske Emanuel Makron naložio je hitnu pripremu sličnih mera. Država Srbija mora povući konkretne korake koji će sprečiti porast broja zaraženih i oslabiti najavljeni četvrti talas - naveli su u LSV.

Procenat vakcinisanih, kako su istakli, i dalje ni izbliza ne garantuje kolektivni imunitet, pa je "jasno da ponovo možemo doći u situaciju da su potrebne restriktivne mere".

- Nažalost, jasno je da je veliki deo stanovništva potpao pod uticaj antivakserskog pokreta koji snažno deluje u Srbiji. Još je gore što je tu kampanju"prigrlio" i jedan deo zdravstvenih radnika. Pandemija koronavirusa je odnela hiljade života u Srbiji. Desetine hiljada ljudi, koji su preboleli ovu bolest, i dalje oseća posledice. Država mora što pre da reaguje i učini sve da poboljša situaciju - zaključili su dodajući da svaki dan odlaganja povećava snagu narednog talasa pandemije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading