150.000 građana prijavilo se vakcinaciju protiv korona virusa

Putem portala eUprava za vakcinaciju protiv kovida-19 do sada se prijavilo 150.000 građana, rekli su i z Kancelarije za IT i eUpravu

Vakcinacija u Moravičkom okrugu
Vakcinacija u Moravičkom okrugu, Foto: RINA

Putem portala „eUprava“ za vakcinaciju protiv kovida-19 do sada se prijavilo 150.000 građana, saznaje „Alo!“ u Kancelariji za IT i eUpravu. Direktor ove kancelarije Mihajlo Jovanović podseća da je elektronska prijava za vakcinaciju počela u ponedeljak, a da je jednostavnost postupka verovatno doprinela velikom broju prijava.

On je rekao i da mlađi ukućani mogu da prijave najstarije, jer nije potrebna registracija na portalu, ali i da je za one kojima više odgovara telefonska prijava od danas otvoren telefonski centar.

- Krećemo i sa kontakt centrom za iskazivanje interesovanja građana za vakcinisanje, koji se otvara u osam sati ujutru. Tako će svi građani moći da se prijave preko broja telefona 0800 222 334 - rekao je Jovanović.

Da podsetimo, za masovnu imunizaciju po fazama napravljen je kompletan logistički sistem, i kada vakcine budu dopremljene u magacine, one će se distribuirati u skladu sa zainteresovanošću građana tako da vreme čekanja bude minimalno.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi