DOLAZAK U SVAKI DOM Radojićić najavio kampanju - Gradonačelnik u vašem domu
TANJUG/ JADRANKA ILIC

Radojičić je posetio domaćinstvo porodice Savić u naselju Petrovčić u opštini Surčin, ističući da će takva vrsta direktnog kontakta na najbolji način doprineti da se što efikasnije zajednički reše problemi u određenoj lokalnoj zajednici.

"Neposredni kontakt i razgovor sa građanima su mi izuzetno važni", naglasio je Radojičić i dodao da je porodica Savić izrazila nezadovoljstvo radom ambulante, koja zbog pandemije virusa korona ne funkcioniše onako kako bi želeli.


Takođe su istakli da je potrebno da se izgradi trotoar i u Ulici Branka Pešića, a građani su izrazili želju i da se za osobe sa invaliditetom unapredi infrastruktura.

Radojičić je rekao da Komesarijat za izbeglice i migracije Srbije u saradnji sa opštinom Surčin sprovodi program dodele pomoći i ekonomskog osnaživanja porodičnih domaćinstava izbeglih lica putem nabavke sredstava za poljoprivrednu ili drugu poslovnu delatnost.

Tim programom je tokom prošle godine porodičnom domaćinstvu Savić, koja je izbeglička porodica iz Kalesije, dodeljen poljoprivredni paket u vrednosti od 145.000 dinara, saopštila je Gradska uprava.

Grad Beograd je i putem konkursa Sekretarijata za privredu u toku ove godine poljoprivrednicima sa teritorije gradske opštine Surčin dodelio 2,8 miliona dinara za nabavku traktora i priključne mehanizacije, 1,6 miliona za plastenike u oblasti voćarstva i povrtarstva, blizu 940.000 dinara za razvoj pčelarstva i 440.000 dinara za razvoj stočarstva.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading