Sutra nastavak pregovora o Bloku 37, moguć dogovor
Tanjug

Investitor zgrade u bloku 37, austrijska kompanija "Durst", i stanari okolnih zgrada, dogovorili su se danas uz posredovanje Grada Beograda, da zamrznu sve aktivnosti na 24 sata, kako bi pokušali sutra da se dogovore o prihvatljivom rešenju za sve tri strane, izjavio je posle sastanka zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

On je zahvalio dvema suprotstavljenim stranama što su prihvatili poziv beogradskih vlasti i prvi put seli da direktno razgovaraju.

"Uložili smo veliki napor, sastanak je trajao dva sata i uspeli smo da se dogovorimo da se u naredna 24 sata na toj lokaciji obustave sve aktivnosti. Niti će investitor pokušati da gradi, niti će stanari protestovati, a da se sutra ponovo nađemo u pola dva ovde kako bismo nastavili razgovore i tražili rešenja koja bi bila u interesu svih, stanara, investitora i Grad Beograda", izjavio je Vesić.

Sutra nastavak pregovora o Bloku 37, moguć dogovor

Tanjug

 

 

Zamenik gradonačelnika je izrazio uverenje da postoji dobra volja da se tako rešenje pronađe.

"Da li ćemo u tome uspeti u ovom trenutku ne znam, ali je velika stvar već to što smo seli da razgovaramo i što samo tako možemo da rešavamo zajedničke probleme, da učinimo da ovaj naš grad bude bolji za sve ljude i da se međusobno bolje razumemo", rekao je Vesić. On nije želeo da govori o predlozima rešenja problema, ali je ocenio kako je danas ukupna pozicija bolja nego pre ovog sastanka.

Predstavnik stanara novobeogradskog bloka 37 Nebojša Popovski je zahvalio Gradu što je organizovao sastanak koji je ocenio kao vrlo intenzivan i buran . "Upravo to je dokaz da je Grad morao da bude medijator, jer ne bismo napravili nikakav napredak da smo se sami našli sa investitorom. Neki obrisi nekog dogovora se pojavljuju oko kojih niko trenutnio nije srećan, ali smo se dogovorili da se sastanemo za 24 časa i probamo da napravimo progres i nadamo se nekom zajedničkom rešenju", naglasio je Popov.

Predstavnik "Dursta" advokat Nebojša Perović rekao je da su oni pokazali izuzetno veliku dobru volju da se postigne dogovor, iako je zakon na strani investitora.

"Više dana do sada nismo radili, a svaki dan je velika finansijska šteta. Prihvatili smo da još jedan dan ne radimo da bi se došlo do rešenja. Mi smatramo da rešenje treba da bude ono kako je zakonom regulisano, ali ukoliko je u interesu svih tu smo da postignemo neki dogovor", rekao je Perović.

Dodao je da je investirto spreman čak i da otkupi stanove od građana kojima smeta izgradnja nove zgrade, dodavši da "Durst" duboko veruje da će njen projekat unaprediti Beograd. "Ako se dođe do nekog trećeg rešenja, verujem da ćemo i to prihvatiti", rekao je Perović.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading