Artroskopija kuka: Hirurški rez od 1cm i najbrži oporavak
Privatna arhiva

 

Kada je neophodna hirurška intervencija, preporuka je artroskopija, procedura koja otkriva i leči različita oboljenja i opterećenja zglobova. Intervencija traje sat i po vremena, oporavak je mnogo brži nego kod otvorene hirurgije, a rez minimalan.

Artroskopija kuka: Hirurški rez od 1cm i najbrži oporavak

Aleksandar Belmedic, Crnobabić

 

 

Prema rečima ortopedskog hirurga dr sci med Aleksandra Crnobarića iz Opšte bolnice "BEL MEDIC" artroskopska hirurgija se izvodi na svim zglobovima - kolenu, kuku, skočnom... i to upotrebom posebnih kamera koje se uvode u zglob.

“To nam omogućava da rezovi na zglobu, na kojem se radi, budu oko 10 milimetara, što predstavlja minimalnu operativnu traumu za pacijenta. Samim tim, oporavak kod tih pacijenata je daleko brži nego kod klasične otvorene hirurgije na zglobovima. U BEL MEDIC-u se isključivo radi atroskopija kuka. Princip je isti, a nešto je zahtevnija hirurška tehnika u odnosu na ostale zglobove i zahtevnija u smislu logistike i opreme u sali koju posedujemo. Ova hirurgija se izvodi na tri reza od po 1cm, što je mnogo bolje u odnosu na 10 ili 15 centimetara koliko je to slučaj u otvorenoj, odnosno klasičnoj hirurgiji” istakao je dr Crnobarić.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading