PREMIJER O KRIMINALU I BEZBEDNOSTI Vučić: Raskrinkana grupa koja je htela da naudi Đukanoviću

Premijer Aleksandar Vučić obratio se javnosti posle sednice Biroa za bezbednost. On je rekao da se zemlja uspešno bori s kriminalom o čemu govori cena droge na ulicama. Takođe, tvrdi da je raskrinkana grupa koja je htela da naudi Milu Đukanoviću.

 Premijer na konferenciji za novinare nakon sednice Biroa
Premijer na konferenciji za novinare nakon sednice Biroa, Foto: Tanjug/Tanja Valič

Održana je sednica Biroa za koordinaciju službi bezbednosti na kojoj je razmatrano nekoliko važnih tema, a posle sednice premijer Aleksandar Vučić obratio se javnosti.

- Zadovoljni smo borbom protiv organizovanog kriminala za poslednja tri meseca. To vidite i na ulici, kada cena droge raste. Sa tom bandom ćemo se izboriti - rekao je Vučić.  On je rekao i da je zadovoljan borbom protiv crnog tržišta duvana.

Vučić se potom osvrnuo i na špijunske afere koje potresaju zemlju ovih dana.

- Evidenitrali smo niz obaveštajnih aktivnosti i neke smo neutralisali. Pojačano je to dejstvo u poslednje vreme - rekao je Vučić i dodao da će procesuirati one koje misle da mogu da daju podatke policije službenicima stranih ambasada, pa makar zbog toga trpeo kosekvence.

Premijer je potom prešao na temu naših špijuna u regionu.

Od visokog funkcionera MUP stranci sve dobiju na "flešu"

- Sve što mi radimo, koga god pratimo i kriminalistički obradimo, oni dobiju na "flešu" - kaže Vučić o saznanjima o odavanju tajni iz policije stranim salužbama.

- Stidim se zbog njih. Ne zbog stranih službi, to im je valjda posao. Stid i bes je zbog Srb akoji rade za njih.

Vučić je precizirao da se radi o visokom funkcioneru MUP i da je postupak u toku.

- Naši organi došli su do materijalnih dokaza da su i na teritoriji Srbije pripremane nelegalne aktivnosti za teritoriju Crne Gore. Neka od tih lica nemaju nikakve veze sa Srbijom, ali su privedena u Beogradu. Ta lica su radila zajedno sa ljudima za koje ima elemenata inostranosti. Radi se određenim licima, a to nisu oni koji su uhapšeni u Podgorici. Ta lica su pratila kretanja Mila Đukanovića u svakom sekundu i obaveštavali druga lica koja su u vezi sa tim trebala da postupe - rekao je Vučić i dodao da je Srbija sva svoja saznanja prenela Crnoj Gori jer ne želi da se išta loše desi, a da ima veze sa Srbijom. 2Ne daj bože da strada neko", dodao je.

- 125.000 evra smo zaplenili u uniformama i drugom tokom te akcije - rekao je Vučić.

On je dodao da sve što se bude dešavalo, a biće hiljade afera protiv njega, biće povezano sa ovim njegovim pokušajem da sačuva obraz Srbije.

- Za sve što pričam imamo dokaze i snimljena priznanja - dodao je Vučić i rekao da je zakon za njega jedino važan.

- Među dokazima su i uniforme i novac i direktna priznanja - sve to poseduju naše službe u vezi sa planiranim aktivnostima u Crnoj Gori, rekao je.

- Neću učestvovati u nekom novom slučaju Bagzi - dodao je Vučić.

Premijer nije konkretno odgovorio na koje je strane službe mislio kada je rekao da su spremali akcije u Crnoj Gori, ali je ponovio da se radi o "inostranim elementima", a ne o stranim službama.

Što se tiče inostranih pritisaka koji se vrše prema Srbiji, Vučić je rekao da je suviše težak kao čovek, da bi mogli tako da ga pritiskaju.

- Neki ljudi ne mogu da poštuju male, slobodarske narode. Pri tom ne pravim velike razlike među velikima - rekao je Vučić.

On je na novinarsko pitanje odgovorio da pritiske očekuje i što se tiče Kosova i Metohije.

Što se tiče Aleksandra Sinđelića, koji je uhapšen sa Dikićem, i njegovoj ulozi u zaveri protiv Mila Đukanovića, Vučić je rekao da se divi tome šta sve pišu novine.

- Otvorili smo mnoge stvari koje Crna Gora nije znala. Mi smo saopštili istinu za koju imamo materijalne dokaze. Crna Gora je zakasnila u nekim stvarima, a mi smo otkrili nešto drugo, što je povezano. Srećom nema umešanih političara iz Srbije i Crne Gore. Ipak ima "elemenata inostranosti" - naveo je Vučić.

On je na novinarsko pitanje da li ima račune u švajcarskim bankama odgovorio:

- Ako mi nađu 50 evra, mimo male ušteđevine koju sam prijavio, odmah ću da odem - rekao je Vučić i dodao da sve radi za narod, a ne za sebe.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

 • Korisnik: Ivan
  25/10/2016 - 18:52
  Prava Vlada je ona koje se kriminalci plase.
 • Korisnik: Mirka
  25/10/2016 - 18:28
  Reagovali smo i to veoma brzo, ne smemo dozvoliti da se kuvaju pokvareni planovi na našoj teritoriji.
 • Korisnik: Mila
  25/10/2016 - 17:25
  Srbija nastavlja svoj uspesan put u borbi protiv korupcije i kriminala!
 • Korisnik: Mira
  25/10/2016 - 17:10
  Svaka cast, zaista munjevito resavanje.
 • Korisnik: Magdalena
  25/10/2016 - 16:41
  Kriminal je smanjen maksimalno. Sve pohvale.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi