SME LI PUTIN DA UPOTREBI ORUŽJE "SUDNJEG DANA"?  Šef ukrajinskih obaveštajaca otkriva šta će se destiti ako zauzmu Krim
Foto: Alo/Alo! Ilustracija /J.V.

Kiril Budanov, šef ukrajinske vojne obavještane službe, rekao je da Rusija neće iskoristiti nuklearno oružje ako i kad ukrajinske trupe uđu na teritoriju Krima.

Naime, novinari su Budanova prilikom intervjua za ukrajinski RBC pitali da li će li Rusi odgovoriti nuklearnim oružjem ako Oružane snage Ukrajine uđu na teritoriju polusotrva Krim, koji je Rusija zauzela 2014. godine.

- Ne, nuklearnog udara neće biti - rekao je Budanov.

Po mišljenju šefa ukrajinskih vojnih obavještajaca, ruska propaganda će opisati gubitak Krima kao "prisiljeni korak", baš kao što je to bio slučaj kad su Ukrajinci zauzeli Herson.

- Teško mi je to priznati, ali to mora biti rečeno: Ruska propagandna mašina se tokom pada Hersona pokazala kao veoma efikasna. Uspeli su da prikažu pad Hersona, a treba imati na umu da je osvajanje Hersona bio najveći uspeh tzv. 'specijalne vojne operacije', kao svakodnevni događaj. A potom su celu priču okrenuli tako da ispada da se u principu radilo o nečem pozitivnom za njih - izjavio je Budanov.

Šef ukrajinskih obaveštajaca rekao je da Moskva im plan za sve, uključujući i kako obraditi vest tokom pada Krima. 

- Sve to već postoji i poznato nam je. Verujte mi, to će proći u ruskom društvu. I u tom slučaju će se raditi o koraku napravljenom pod prisilom, koji će praktički izazvati sreću. Verujte mi, propagandni stroj u Rusiji radi savršeno. Zaglupljuju svoju populaciju onako kako to ne radi nitko drugi na svetu - rekao je Budanov.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading