KOŠMAR ZA ORUŽANE SNAGE UKRAJINE Otkriveno šta ruski snajperisti testiraju
Foto: Shutterstock

„U jednoj snajperskoj jedinici se testira snajperska puška NATO '308 vin'. Snajperisti je testiraju na poligonima i u realnim borbama“, rekao je izvor za Sputnjik.

On je napomenuo da će se nakon testiranja doneti odluka o početku serijske proizvodnje, kao i da bi prva partija mogla da broji 100 snajpera.

Prema rečima proizvođača visokopreciznog snajperskog oružja „Lobajev arms“ Vladislava Lobajeva, novo oružje je napravljeno na bazi puške AR-10 sa povećanim dometom na 1.000 metara i većim brojem hitaca.

U septembru je vojni ekspert Mihail Timošenko naveo da se ruskim specijalnim jedinicama isporučuju snajperske puške „Čukavina“.

Ranije su izvori u ruskoj vojci izjavili da ruski snajperisti u specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini primenjuju najnoviju taktičku pušku TSVL-8 „Staljingrad“, koja je efikasno gađala na razdaljini do 1,5 kilometara.

U julu je saopšteno da je tokom specijalne vojne operacije za zaštitu Donbasa prvi put primenjena puška koja ima najveći domet na svetu, SVLK-14 „Sumrak“, a koja je proizvedena u Rusiji.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading