AMERIKA I RUSIJA DELE UKRAJINU? Kisindžerov plan u Davosu ukazuje na datum koji se neće dopasti EU
Foto: Danijel Simić

Do vog zaključka došao je poznati politikolog Jevgenij Minčenko. On je analizirao izjavu bivšeg američkog državnog sekretara Henrija Kisindžera u Davosu, a takođe je objasnio kada treba očekivati skoru podelu Ukrajine.

Jevgenij Minčenko je skrenuo pažnju da je neobična izjava Henrija Kisindžera o situaciji u Ukrajini zapravo izvestan signal za Zapad i Ukrajinu.

Bivši američki državni sekretar rekao je da Kijev treba da napravi određene teritorijalne ustupke kako bi nastavio pregovore sa Rusijom.

Politikolog je primetio da Kisindžerove reči u Davosu ukazuju na približan datum skore podele Ukrajine.

AMERIKA I RUSIJA DELE UKRAJINU? Kisindžerov plan u Davosu ukazuje na datum koji se neće dopasti EU

Foto: Youtube/Printscreen/Harvard University

 

On je izneo mišljenje da do kraja 2022. Zapad namerava da natera Kijev na određene geopolitičke ustupke kako bi organizovao nove pregovore sa Rusijom na kojima će se odlučivati o budućoj sudbini ukrajinske države.

„Podela Ukrajine počeće bliže zimi ove godine. Do tada bi u Sjedinjenim Državama trebalo da budu održani izbori. Ako Demokratska stranka izgubi većinu u parlamentu, Kisindžerov plan će postati veoma popularan“, objasnio je ekspert.

Minčenko je izrazio uverenje da Kijev ne treba da odlaže nastavak pregovora sa Ruskom Federacijom, pošto bi za nekoliko meseci situacija mogla ozbiljno da se promeni, a sudbina Ukrajine bi se rešavala bez učešća ukrajinskih vlasti.

Sve o ratu u Ukrajini čitajte na OVOM LINKU.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading