NATO PREKRŠIO OBEĆANJE Miloš Ković analizira pohod na Rusiju
YT/ HelmCast

Iako je hronologija događaja duga i seže do 13. veka, neposredni ključ za razumevanje događaja u Ukrajini nalazi se obećanju koje je NATO dao 1990 i 1991. godine.

„Obećanje da se neće ni jedan pedalj približiti ka Istoku, ukoliko SSSR dozvoli ujedinjenje Nemačke, NATO je prekršio. Mnogo indicija govori o tome da su neki ljudi tada svesno i namerno lagali. Videli smo - razaranje Jugoslavije i krstaški pohod na srpski narod. Iste 1999. kada su nas bombardovali, NATO pakt je umarširao u Poljsku, Češku i Mađarsku, da bi 2004. ušao u Estoniju, Letoniju, Litvaniju, Rumuniju, Bugarsku, Slovačku i Sloveniju. I tako se NATO pakt našao nadomak Sankt Petersburga.“

Ković podseća da je nakon ulaska u NATO Hrvatske i Albanije, usledio prijem Crne Gore i Severne Makedonije, te da je na Bukureškom samitu 2008. članstvo obećano Ukrajini i Gruziji. Ovi događaji po njemu, imaju svoju istorijsku perspektivu.

„To isto Evropa i svet su videli 1941, 1914, 1854, 1812. sve do švedsko- poljskih pohoda u 17 veku, pa dalje u istoriju prilikom najezde nemačkih tevtonskih vitezova na Rusiju u vremenu Aleksandra Nevskog i odbijanja napada Šveđana 1240-1242. U najkraćem, počelo je krstaškim ratovima koji su u ime svete rimske crkve vođeni ne samo u svetoj zemlji već i u Evropi.“

Iako je pohod Bonaprate na Rusiju vođen u ime slobode, bratstva i jednakosti- formalno ne u ime rimske crkve i protestantske vere, iza njega su takođe, ukazuje Ković, marširali rimokatolici.

Dalje, Krimski rat je bio plod sazrele rusofobije a napad Nemačke i Austrougarske na Rusiju 1914, rečima češkog pisca i državnika Tomaša Masarika, krstaški rimokatolički pohod.

„Hitlerova vojska se bori za ujedinjenu Evropu, za evropske vrednosti. Ona brani Evropu od ruskog varvarstva. Njegovi vojnici imaju na šnalama svojih opasača ispisanu parolu Bog je sa nama koju su na svojim opasačima nosili i nemački vojnici u Prvom svetskom ratu. To je pisalo i na zastavama tevtonskih vitezova“

Žar je isti

Iz ovakve postavke i današnja dešavanja na istoku Evrope mogu se tumačiti kao jedan trenutak u ciklusima pohoda Zapada na Rusiju. Nepresušnu motivaciju za osvajačke pohode Zapad je, po mišljenju Kovića, crpio iz primarno verskih i rasističkih ubeđenja.

„Nalazimo ih u pohodima krstaša na Svetu zemlju, u pohodima krstaškog Zapada na Rusiju, i to ne samo u rimokatoličkoj veri već i protestantizmu, posebno kalvinizmu. Kada slušamo sve te fraze o liberalnim vrednostima, slobodnom tržištu, pravima manjina, u našim ušima kao da odzvanja Bog je sa nama ili Deus vult- Bog tako hoće, kako su krstaši vikali dok su ubijali muslimane u Jerusalimu. Po mom mišljenju žar je isti, kao i ničeanski poriv za moći“.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading