SPONZOR MUDŽAHEDINA PODRŽAO SRAMNU ODLUKU Otkriveno ko stoji iza zabrane ulaska u BiH profesoru Koviću
Foto: Printscreen Happy TV

– Izražavam punu podršku i poverenje radu OBA-e, uključujući i poslednju odluku o zabrani ulaska Miloša Kovića u BiH - naveo je Džaferović.

Za Džaferovića je OBA „institucija koja radi u skladu sa zakonom, najvišim standardima“, a reakcije koje su usledile iz Republike Srpske povodom zabrane ulaska u BiH profesoru Koviću ocenio je kao „nedopustivo i grubo uplitanje u rad obaveštajno-bezbednosnih organa“.

SPONZOR MUDŽAHEDINA PODRŽAO SRAMNU ODLUKU Otkriveno ko stoji iza zabrane ulaska u BiH profesoru Koviću

Foto: Printscreen

 

 

Podsećamo, predsednik Hrvatske Zoran Milanović je Džaferovića nazvao sponzorom mudžahedina u Kaknju.

Šefik Džaferović je bio upoznat sa svim zločinima mudžahedina iz odreda "El mudžahedin" tokom rata u BiH i nikad ništa nije uradio kako bi oni bili sprečeni, a počinioci kažnjeni, tvrdi stručnjak za bezbednosti i terorizam Dževad Galijašević, koji podseća da je Džaferović 1994. i 1995. godine upravljao centrom Službe državne bezbednosti Zenica (CSDBZ).

- Upravo tih godina se i desio najveći broj zločina mudžahedina iz odreda "El mudžahedin". Džaferović je znao sve što se dešavalo na terenu. Bio je upoznat sa svim zločinima ovog odreda. Za neke zločine je znao i pre nego što će se desiti, ali nikada ništa nije uradio kako bi oni bili sprečeni, a kamoli da počinioci budu kažnjeni - tvrdi Galijašević.

Studenti podržali profesora Kovića

Profesor Miloš Ković je uvijek dobrodošao u Republiku Srpsku, napisali su iz Studentske organizacije Fakulteta političkih nauka u Banjaluci sa ciljem da na ovaj način pruže podršku srpskom istoričaru.

Dodik: Ovo je napad na Republiku Srpsku i srpski narod

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da zabrana ulaska profesoru Beogradskog univerziteta Milošu Koviću u BiH predstavlja napad na Republiku Srpsku i srpski narod, kao i "klasični pokušaj dizanja međunacionalnih tenzija".

Dodik je rekao da su u BiH slobodno ulazili borci sa stranih ratišta, dobijali pasoše i državljanstva BiH, a sa druge strane univerzitetski profesor za političko Sarajevo predstavlja, kako kažu, pretnju po bezbednost.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading