MOSKVA IMA PRAVO DA SE BRANI SVIM SREDSTVIMA Dramatična izjava zamenika predsednika ruskog Saveta bezbednosti
Foto: AP/Foto: AP

„Svim silama je očigledno da, ako SAD žele da pobede Rusiju, idemo ka sukobu na globalnom nivou“, naveo je Medvedev na Telegramu. On je podsetio da je ruski predsednik Vladimir Putin rekao da je „nemoguće pobediti Rusiju na bojnom polju“ i istakao da je s tim povezana odluka Rusije da suspenduje učešće u sporazumu o strateškom ofanzivnom naoružanju START.

„Neka elite SAD, koje su izgubile vezu sa realnošću, razmisle o tome šta su postigle“, naglasio je Medvedev i ocenio da izjava američkog predsednika Džoa Bajdena o važnosti odbrane demokratije i o tome da Amerika neće napasti Rusiju izgleda nepošteno i smešno.

Zamenik šefa Saveta bezbednosti je odluku o suspenziji učešća Rusije u START-3, koju je Državna duma juče jednoglasno usvojila, nazvao „zrelom“. Prema njegovim rečima, Moskvu je na ovaj korak naterao „rat koji su objavile SAD i druge zemlje NATO“. Dok je američki establišment huškao protiv Rusije, snabdevao Ukrajinu oružjem, zalagao se za poraz Rusije, njeno ograničenje i uništenje, za Vašington je strateška bezbednost bila „skoro sveta krava“.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading