Marija Zaharova
Foto: Alo/Profimedia

"Volstrit džornal" preneo je ranije da Nemačka smatra da zamrznutu rusku imovinu treba ostaviti netaknutu da bi je koristila kao polugu u pregovorima o prekidu sukoba, gde bi se Rusija podstakla da ustupi deo novih regiona.

- Ne znam ko šta govori, ali teritorija se ne menja. Domovinom na trgujemo. A, ruska imovina mora da ostane neprikosnovena, inače će uslediti oštra reakcija. Na Zapadu su to mnogi shvatili. Šteta što nisu svi - napisala je Zaharova na Telegramu.

Evropska unija, Kanada, SAD i Japan zamrznule su imovinu Rusije u iznosu od oko 300 milijardi dolara nakon početka Specijalne vojne operacije. Od toga, otprilike od pet do šest milijardi dolara je u Sjedinjenim Državama.

Američki senat usvojio je prethodno zakon kojim se odobrava paket bezbednosne pomoći Izraelu, Ukrajini i Tajvanu u vrednosti od ukupno 95 milijardi dolara.

Paket pomoći predviđa 61 milijardu dolara za Ukrajinu, 26 milijardi za Izrael, i oko 8,12 milijardi za ''suprotstavljanje komunističkoj Kini'' u Indo-Pacifiku, dok je četvrti deo paketa namenjen za mere koje će dovesti do potencijalne zabrane aplikacije TikTok u SAD, mere da se zamrznuta ruska imovina prebaci Ukrajini i nove sankcije Iranu, preneo je Rojters.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading