PUTIN SE HITNO OGLASIO "Rusija će preduzeti mere!"
Foto: EPA/Alexei Danichev

- Širenje vojne infrastrukture na tu teritoriju (Finske i Švedske) nesumnjivo će pokrenuti našu kontrareakciju", rekao je Putin na samitu država članica Organizacije Ugovora o kolektivnoj bezbednosti (CSTO) u Kremlju, preneo je TASS.

Prema njegovim rečima, reakcija će zavisiti od prirode pretnji.

UŽIVO SA FRONTA Prekid vatre u Azovstalju, rasparčavanje Ukrajine, Putin optužio Amerikance da razvijaju biološko oružje

"Pored ove beskrajne ekspanzionističke politike, Severnoatlantska alijansa, takođe, izlazi iz okvira svoje geografske odrednice, van okvira evroatlantskog regiona i nastoji da se sve aktivnije uključi u međunarodna pitanja i kontroliše međunarodnu situaciju sa stanovišta bezbednosti i utiče na njih u drugim regionima sveta i to ne na najbolji način", naglasio je ruski lider.

On je naveo da će to nesumnjivo zahtevati dodatnu pažnju Rusije.

Širenje NATO na Finsku i Švedsku ne predstavlja direktnu pretnju za Moskvu, jer Rusija nema problema sa tim zemljama, istakao je Putin.

NACISTIČKI POZDRAV PREDSTAVNIKA UKRAJINE NA EVROVIZIJI Skandalozan snimak obišao svet, iz režije se čulo: Seci, seci, reži (VIDEO)

"Što se tiče proširenja (NATO), posebno prijemom novih članica, Finske i Švedske, Rusija nema problema sa tim državama", kazao je Putin.

Zato ekspanzija NATO prijemom te dve zemlje ne stvara neposrednu opasnost za Rusiju, precizirao je on.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading