Predstavnik Ukrajine na Evroviziji nije pokazao nacistički pozdrav, niti se iz režije čulo "Seci, seci, reži"
Printscreen

Kako je pokazala analiza portala raskrinkavanje.ba, tvrdnja koju je Alo! preneo u originalnom tekstu ocenjene su kao "prenošenje lažnih vesti".

Naime, Alo! je u svom članku preneo da je frontmen benda, Oleg Psijuk podigao ruku i pokazao Hitlerov pozdrav, što ne odgovara istini.

U momentu kada je Kaluš Orkestar odlazio sa scene, reper grupe Oleg Psijuk snimljen je dok pozdravlja publiku, što su neki mediji i korisnici društvenih mreža opisali kao nacistički pozdrav. Kako navodi Reuters, u ovom videozapisu na 0:17 sekundi vidimo da su njegovi prsti rašireni, što znači da je u tom momentu jednostavno pozdravljao publiku. 

Pored Reutersa, o Psiukovoj gestikulaciji pisao je i italijanski portal za provjeru činjenica Open Online u analizi 16. maja. Kako navode, ništa u Psiukovoj biografiji ne pokazuje da prati desničarsku ideologiju.

On je samo pozdravio publiku koja je aplaudirala pobedi Ukrajine.

Pored toga u prvobitnom tekstu se tvrdilo da se iz režije moglo čuti reči “seci, seci” u momentu kada se Kaluš Orkestar spremao za finalnu izvedbu pobedničke pesme i kada je navodno snimljen “nacistički pozdrav”. Kao “dokaz” objavili smo tweet s Twitter profila @Odioabahar, ali u videozapisu na tom tweetu nema zvuk, te nemamo dokaze da se to čulo iz režije.

Nakon analize portala raskrinkavanje.ba prvobitni teksta je promenjen. 

OVO JE PRVA SUPRUGA VOJINA ĆETKOVIĆA Svi su zaboravili na njegov brak sa ovom novinarkom, nestala je iz medija, a evo gde je sada i šta radi

BONUS VIDEO:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Gruja-Bg

16.05.2022 14:21

Jako je šokirao svet - nagradili ih sa prvim mestom.

Milan

16.05.2022 14:47

Неће људи да схвате и прихвате да је се нацизам у Украјини дубоко укоренио у све поре друштва