REZIME OSMOG DANA Ruski konvoj na ivici Zaporožja, žestoke borbe u Žitomiru i Marijupolju (FOTO/VIDEO)
EPA

Osmi dan ruske vojne intervencije u Ukrajini. Druga runda pregovora Moskve i Kijeva trebalo bi da bude nastavljena u četvrtak ujutru. Kijev odugovlači nastavak pregovora po nalogu SAD, kaže Sergej Lavrov. Ruske snage zatvorile su obruč oko Marijupolja. Blokada i cenzura ruskih medija se nastavlja

Svet iščekuje novu rundu pregovora Rusije i Ukrajine. Evropska unija je uvela nove sankcije, izbacila 7 banaka iz SWIFT-a. Rusija uzvraća i obećava kontramere.

Žestoke borbe vodile su se u Žitomiru i Marijupolju. Rusi javljaju da je Herson pao u njihove ruke. Nastavlja se granatiranje Hersona i Harkova.

Činjenice

  • SAD uvele sankcije Dmitriju Peskovu i ljudima bliskim njemu
  • Rusija i Ukrajina održale drugu rundu pregovora
  • Ubijen istaknuti ruski oficir
  • 200 hrvatskih plaćenika stiglo u Ukrajinu
  • Počinje druga runda pregovora
  • Rusija osvojila Herson i Vasiljevku
  • Prevrnuo se autobus pun izbeglica iz Ukrajine
  • Prva runda pregovora je pre dva dana završena, bez zaključaka, dok je za danas planirana druga runda, pri čemu je delegacija Rusije pristigla sinoć, dok se i dalje očekuje pristizanje Ukrajinske delegacije.
  • Besne borbe u Harkovu, Hersonu, kod Kijeva, kod Mariupolja.
  • Putin rekao Makronu svoja tri uslova za mir pre prve runde pregovora.
  • Turska zabranila ratnim brodovima prolaz kroz Crno more.
  • Međunarodni krivični sud otvara istragu o ruskoj specijalnoj vojnoj operaciji.
  • Rusija stavila nuklearne snage u stanje borbene gotovosti.

Pratite dešavanja u Ukrajini uživo iz minuta u minut na našem portalu.

Pretnje novinarima

Ruski novinari koji izveštavaju o specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini počeli su da dobijaju pretnje preko društvenih mreža, javlja dopisnik Sputnjika.
 

"Svet je zakasnio"

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je, odgovarajući na pitanje novinara kazao da je ceo svet zakasnio sa pomoći Ukrajini, a ne samo Džozef Bajden.

SAD ne nameravaju da uspostavljaju zonu zabrane letova iznad Ukrajine, jer preti opasnost od izbijanja rata sa Rusijom, izjavila je portparolka Bele kuće Džen Psaki.

- Uspostavljanje zone zabrane letova zahtevalo bi, u suštini, da američki vojnici obaraju ruske avione, što bi izazvalo direktan oružani sukob sa Rusijom. A mi upravo to želimo da izbegnemo - kazala je Psaki.

Ona je naglasila da SAD ne razmatraju korake u kontekstu Ukrajine koji bi ih doveli u direktan sukob sa Rusijom.

Isplivao snimak današnjeg bombardovanja grada Zatoka

 

 

Makron objavio zaključak razgovora sa Putinom

Emanuel Makron razgovarao je danas telefonom sa Vladimirom Putinom u pokušaju da ublaži tenzije između Rusije i Zapada. Razgovor je trajao 90 minuta, a kako su preneli zvaničnici Putin je rekao Makronu da rat u Ukrajini "teče po planu". 

Severodonjeck, Harkov i Izjum trenutno pod paljbom ruske artiljerije

 

 

Rusi hoće da zauzmu najveću nuklearku u Evropi

Ukrajina se bori da odbrani najveću evropsku nuklearnu elektranu Zaporožje koja se nalazi u gradu Energodar i predstavlja najveći izvor nuklearne energije u Evropi.

Ruske snage su na ivici grada, a ukrajinske trupe se bore da ga odbrane. Gradonačelnik Dmitro Orlov rekao je da se veliki ruski konvoj približava gradu i pozvao stanovnike da ostanu unutra.

 

 

Raste broj napada na ruske ambasade u Evropi i Americi

Ministarstvo spoljnih poslova Ruske Federacije konstatuje porast broja provokacija protiv ruskih diplomatskih predstavništava u Evropi i Severnoj Americi.

Zelenski traži avijaciju, može i sovjetska

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski pozvao je Zapad da obezbedi Ukrajini vojne avione, ako nisu spremni da zatvore nebo nad zemljom.

„Ako nemate moć, čvrstinu da zatvorite nebo, dajte mi avione. Zar to nije pošteno?“, rekao je ukrajinski predsednik. On je istakao da to mogu biti čak i sovjetski avioni.

 

Pentagon ima "crveni telefon" sa Šojguom

Pentagon je od 1. marta uspostavio komunikacioni kanal sa ruskim Ministarstvom odbrane radi sprečavanja vojnih incidenata, rekao je za RIA Novosti predstavnik američkog resora.

Kako je napomenuto u Pentagonu, SAD održavaju brojne kanale komunikacije sa Rusijom kako bi razgovarali o kritičnim bezbednosnim pitanjima u slučaju nepredviđenih okolnosti, piše agencija Raša tudej.

Ranije je Bela kuća saopštila da SAD ne planiraju stvaranje zone zabrane letova iznad Ukrajine, jer to preti da dođe do sukoba sa Rusijom, što bi Vašington želeo da izbegne.

Ovo je izjavio i američki sekretar za odbranu Lojd Ostin.

SAD uvele sankcije Peskovu

SAD su uvele sankcije sekretaru Kremlja, Dmitriju Peskovu, kao i 19 ruskih biznismena i 47 pojedinaca povezanih sa njim.

REZIME OSMOG DANA Ruski konvoj na ivici Zaporožja, žestoke borbe u Žitomiru i Marijupolju (FOTO/VIDEO)

EPA

 

Sastanak Bajdena i Putina nije u planu

Portparol Bele kuće Džen Psaki rekla je da za sada nema planova za održavanje sastanka između američkog i ruskog predsednika.

- Sada nije trenutak. Ne planiramo njihov sastanak ili telefonski poziv. Predsednik je bio vrlo jasan po pitanju toga, ali mi ćemo nastaviti da vodimo interne diskusije i procenjivaćemo niz faktora - rekla je ona na brifingu.

Na pitanje da li postoji bilo kakva situacija u kojoj bi Bajden seo za pregovarački sto sa Putinom ona je odgovorila da to trenutno ne može da proceni.

- Oni vrše invaziju na suverenu zemlju, situacija eskalira iz dana u dan. Nikada nećemo odustati od diplomatije, ali trenutno nije vreme za to - rekla je ona.

Nariškin: "Ukrajina radila na stvaranju nuklearnog oružja"

"Ukrajina je već duže vreme radila na stvaranju nuklearnog oružja, a Sjedinjene Države su bile svesne toga, ali nisu predstavljale nikakve smetnje", rekao je šef ruske obaveštajne službe SVR Sergej Nariškin u saopštenju u četvrtak.

"Prema ruskom Ministarstvu odbrane, Ukrajina je zadržala tehnološki potencijal za izradu nuklearnog oružja. Njene mogućnosti su daleko veće od iranskih ili severnokorejskih. Štaviše, prema nekim dokazima koje je SVR pribavila, Ukrajina je sprovela određene radove u tom pravcu", navodi se u saopštenju.

Ukrajinci ispalili više od 9.000 granata na gradove

Predstavništvo Donjecke Narodne Republike u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre je saopštilo da je za 15 dana eskalacije zabeleženo 766 granatiranja ukrajinske vojske.

U pravcu Gorlovke je zabeleženo 266 slučajeva, u Donjecku – 264 slučaja i Marijupolju – 236 slučajeva. Sa primenom teškog naoružanja bilo je 637 granatiranja.

Protivnik je ispalio ukupno 9.174 projektila različitog kalibra, uključujući taktičke raketne sisteme „Točka U“ i višecevne bacači raketa BM-21 „Grad“, navodi se u saopštenju.

Ruska vojska ulazi u kijevsku oblast

 

 

Reakcija Peskova na drugu rundu pregovora

Razumevanje koje su ruska i ukrajinska strana postigle o humanitarnim pitanjima veoma je važno, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, komentarišući rezultate druge runde pregovora Kijeva i Moskve.

„Razumevanje o humanitarnim pitanjima u tako teškoj situaciji je veoma važno“, kazao je Peskov.

Ranije je saopšteno da su Ukrajina i Rusija na pregovorima dostigle određeno razumevanje po pitanju zajedničkog osiguravanja humanitarnih koridora za evakuaciju građana, isporuku hrane i lekova.
 

Četa padobranaca stradala u Irpinu

Padobranska četa ruskih vojnika danas je eliminisana u Hostomelu. U napadu su uništena su i 4 oklopna vozila "BMD 4".

 

 

Ubijen istaknuti ruski oficir

Visoki oficir ruske vojske poginuo je tokom borbi u Ukrajini ove nedelje. Andrej Suhovecki, zamenik komandanta ruske 41. kombinovane armije Centralnog vojnog okruga, navodno je ubijen juče, prenele su svetske agencije.

Postignut dogovor prvog dana pregovora Rusije i Ukrajine

Ukrajina i Rusija dogovorile su se da zajedno obezbede humanitarne koridore za evakuaciju građana, isporuku hrane i lekova, saopštio je savetnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak nakon sastanka Moskve i Kijeva.

Civili kao živi štit

Nacionalisti i strani plaćenici u Ukrajini koriste civile kao ljudski štit, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin tokom svog obraćanja ruskom Savetu bezbednosti. U toku je sastanak ruskog Saveta za bezbednost.

U toku borba za nuklearnu elektranu Zaporožje

Ruske snage pojačavaju napore kako bi preuzele kontrolu nad nuklearnom elektranom Zaporožje na jugoistoku Ukrajine, saopštili su danas ukrajinski zvaničnici.

Ruske trupe pokušavaju da probiju barikadu do elektrane koju su postavili lokalno stanovništvo i snage teritorijalne odbrane, saopštio je savetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Anton Heraščenko u objavi na internetu, prenosi Rojters.

Direktni razgovori sa Putinom jedini način da prestane rat

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski tvrdi da su direktni razgovori sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom jedini način da se zaustavi rat.

„Mi ne napadamo Rusiju i ne planiramo to da činimo. Šta hoćete od nas?! Idite sa naše zemlje“, kazao je Zelenski na konferenciji za novinare, prenosi "BBC".

On je Putina pozvao da sedne zajedno sa njim.

"Samo ne na 30 metara razdaljine, kao sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom", poručio je Makron, aludirajući na prošlomesečne razgovore Putina i Makrona, koji su sedeli za veoma dugačkim stolom.

Više od milion izbeglica

Evropa je već primila milion izbeglica iz Ukrajine u nedelju od početka rata i primiće još milione, rekla je evropska komesarka za unutrašnje poslove Ilva Johansson.

Ona je to govorila dok su ministri unutrašnjih poslova EU dogovorili privremenu direktivu o zaštiti koja će ukrajinskim državljanima dati pravo da žive, rade, pristupe zdravstvenoj zaštiti, stanovanju i obrazovanju u EU u trajanju od jedne godine, bez obaveze da prolaze kroz duge procedure za azil.

Stravične posledice granatiranja u Harkovu

 

 

Bez prekida vatre s obe strane, saopšten broj civilnih žrtava


Granatiranje Donjecke Narodne Republike potvrdio je i Zajednički centar za kontrolu sprovođenja režima prekida vatre.

Kako se navodi, ukrajinska vojska je koristila granate kalibra 152 i 122 milimetra.

Pored Donjecka gađani su i mesta Bajrak i Golmovski. Ukupno je ispaljeno 54 granata.

Kancelarija UN za ljudska prava saopštila je danas da je do sada potvrdila da je 249 civila stradalo, a 553 povređeno u Ukrajini tokom prve nedelje sukoba.

Kako je navela, većina civilnih žrtava, zabeleženih od 4 sata ujutru 24. februara do ponoći 2. marta, posledica je upotrebe eksplozivnog oružja sa dalekim dometom.

U saopštenju se precizira da to uključuje granatiranje iz teške artiljerije i višenamenskih raketnih sistema, kao i raketne i vazdušne napade, prenosi "Rojters".

Šta donosi druga runda pregovora

Savetnik šefa kabineta ruskog predsednika Mihail Podoljak izjavio je da je na dnevnom redu pregovora Ukrajine i Rusije prekid vatre, primirje i otvaranje humanitarnih koridora za evakuaciju civila.

Hrvatski plaćenici u Ukrajini

Oko 200 plaćenika iz Hrvatske pridružilo se bataljonu nacionalista u Ukrajini, izjavio je danas portparol ruskog Ministarstva odbrane, general-major Igor Konašenkov.

Drugi ešalon ruskih trupa napreduje u Donbasu

Ruske snage, drugi ešalon, približavaju se Izjumu, Slavjansku i Severodonjecku. Zauzeta je Bakaleja. Posle povezivanja sa snagama LNR stvoriće se još jedan džep sa ukrajinskim snagama.

Devet poginulih u napadu na Černihov

Najmanje devet osoba je poginulo, a četiri su ranjene nakon što je ruski vazdušni napad pogodio dve škole i privatne kuće u černihovskoj oblasti Ukrajine danas, rekao je ukrajinski guverner Vjačeslav Čaus.

 

 

Estonski brod potonuo kod Odese

Estonski teretni brod potonuo je kod ukrajinske luke Odesa posle eksplozije.

Generalni direktor kompanije "Vista Shipping Agency" Igor Ilves rekao je da su dva člana posade bila na splavu za spasavanje, dok su četiri člana posade nestala.

"Brod je potonuo. Dvojica članova posade su na splavu, a četiri preostala člana su nestala", rekao je Ilves.

Kadirov ucenio glavu šefa ukrajinskih nacista

Kako prenose "RIAnovosti", Ramzan Kadirov je ucenio glavu šefa ukrajinskih nacista na pola miliona dolara.

Počeli pregovori Moskve i Kijeva

Počeli pregovori delegacija Rusije i Ukrajine u Belorusiji, saopštilo je belorusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Trenutna situacija na Donjeckom frontu

Marijupolj i dalje blokiran, pregovori za koridor za izlazak civila iz ratne zone. Volnovaha, najvažnije transportno čvorište se još čisti od ukrajinskih vojnika. Herson i Vasiljevka očišćeni.

"2.500 banderovaca pobeglo ne pružajući otpor"

Čečenski lider Ramzan Kadirov objavio je na svom telegram kanalu najnovije informacije sa fronta, uz tvrdnje da tamo gde se pojave Čečeni - Banderovci beže glavom bez obzira.

Počinju pregovori

Ceo svet sa nestrpljenjem očekuje da li će se danas konačno nastaviti pregovori između Rusije i Ukrajine, a jedna od tema sastanka biće i prekid vatre.

Iz ruskog MSP saopšteno je da je Moskva spremna za nastavak pregovora kako bi se zaustavila dalja vojna akcija. 

Delegacija Ukrajine stigla je helikopterom na pregovore sa ruskom delegacijom.

Putin rekao Makronu da nije bilo raketnih napada na Kijev i druge gradove

Presednik RFje francuskom kolegi Emanuelu Makronu skrenuo pažnju na to da zapadne zemlje, pa i sama Francuska, bukvalno ništa nisu učinile da bi primorale Kijev da ispunjava odredbe Minskih sporazuma.

Prevrnuo se autobus pun izbeglica iz Ukrajine

 

 

Međunarodni sud otvorio istragu zbog mogućih ratnih zločina RF

 

 

 

 

Druga runda

Ukrajinska delegacija stigla je u Belorusiju na mesto pregovora sa ruskom stranom.

Kako je ranije saopštio pomoćnik predsednika Vladimir Medinski, druga runda pregovora održaće se na teritoriji Brestske oblasti.
 

Serija eksplozija u Donjecku

Serija eksplozija odjeknule su u centru Donjecka, saopštio je reporter "Sputnjika".

Kako navodi, ukrajinska vojska intenzivno sprovodi granatiranje ovog grada.
„Granate prileću u serijama, zatim nastupa jedan period tišine, nakon čega ponovo kreće granatiranje“, ističe on.
 

Parlament Ukrajine prihvatio dekret Zelenskog – opšta mobilizacija

Donet je i niz zakona, uključujući nacionalizaciju ruske imovine i pooštravanje odgovornosti za zločine po vanrednom stanju: do doživotnog zatvora za pljačku, sabotažu i izdaju.

Evakusiano osoblje Ambasade Srbije u Ukrajini

Ambasada Republike Srbije u Ukrajini je, iz razloga zaštite bezbednosti našeg osoblja, danas privremeno zatvorena, a osoblje tog diplomatsko-konzularnog predstavništva nastaviće da, do sticanja uslova za povratak, posao obavlja iz Beograda.

Međunarodni sud otvorio je istragu povodom mogućih ratnih zločina Rusije

 

 

Makron opet zvao Putina

Putin je razgovarao telefonom sa Makronom. Glavna stvar:

– Predsednik Rusije je detaljno izneo ruske uslove u kontekstu pregovora sa predstavnicima Kijeva: pre svega, demilitarizaciju i neutralni status Ukrajine, kako sa njene teritorije nikada ne bi izvirala pretnja Rusiji.

– Putin je rekao da tvrdnje o navodnim raketnim napadima i bombardovanju Kijeva i drugih ukrajinskih gradova nisu tačne.

– Zadaci specijalne operacije u Ukrajini će u svakom slučaju biti ispunjeni.

– Pokušaji da se kupi vreme odugovlačenjem pregovora dovešće do toga da će Rusija imati dodatne zahteve prema Kijevu.

— Putin je pozvao predsednika Francuske da udruži napore za bezbednu evakuaciju stranaca iz Ukrajine, obećao je da će obaviti odgovarajući posao sa kijevskim rukovodstvom.

– Predsednik RF je detaljno prokomentarisao Makronov apel Ukrajini, ne slažući se sa mnogim izrečenim tezama.

Ukrajinska delegacija stigla na pregovore 

 

 

Ukrajina otvorila vatru na grupu kineskih građana

Ukrajinski nacionalisti ranili su dva državljana Kine koji su pokušali da napuste Harkov, izjavio je šef Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Ruske Federacije Mihail Mizincev.

Na ambasadu Rusije u Parizu bačena farba

Kličko: Situacija u Kijevu teška, ali pod kontrolom

Situacija u Kijevu je teška, ali pod kontrolom, izjavio je danas gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko. Kličko je rekao da tokom noći nije bilo žrtava i da su eksplozije koje su se čule tokom noći prouzrokovala ukrajinska protivvazdušna odbrana koja je, kako tvrdi, obarala ruske rakete, prenosi Rojters.

On je dodao da će sistem za grejanje, koji je oštećen u ruskom granatiranju u sredu, biti popravljen tokom dana.

Snažne eksplozije čule su se u Kijevu i drugim ukrajinskim gradovima tokom noći i jutra.

Bocan-Harčenko: Neće biti trećeg svetskog rata

U pogledu uvođenja sankcija Rusiji od Srbije mi smo mirni, znajući doslednost Beograda, predsednika Aleksandra Vučića, Vlade, kada je reč o zaštiti i čuvanju nacionalnih interesa vaše zemlje.- rekao je Bocan-Harčenko.

Pregovori počinju u 15h po lokalnom vremenu

Rusko-ukrajinski razgovori se nastavljaju u 15:00 po lokalnom vremenu (po našem vremenu 13 časova), čeka se dolazak ukrajinske delegacije, kaže Putinov pomoćnik Medinski.

U toku razgovor Putina i Makrona

Prema poslednjim informacijama, u toku je razgovor Putina i njegovog francuskog kolege Emanuela Makrona – rekao je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

Očekuje se obraćanje ruskog predsednika. 

Putin je za danas sazvao još jednu sednicu Saveta bezbednosti.

Lavrov se danas obraća naciji

Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov obraća se javnosti povodom situacije u Ukrajini.

Pregovori Rusije i Ukrajine će biti održani, rekao je on i izrazio uverenje da će rešenje krize u Ukrajini biti pronađeno, te da su uslovi koje postavlja Rusija minimalni.

 

Oglasio se Viktor Orban

- Evropi su potrebne sopstvene vojne snage, ozbiljna vojna industrija, ne možemo se oslanjati samo na SAD u oblasti odbrane - rekao je mađarski premijer Viktor Orban.

Zelenski: "Štitite ruski jezik u svojoj zemlji, a ne kod nas"

 

 

Stigla humanitarna pomoć u Harkov: Gladni ljudi sve razgrabili

 

 

Zaharova: "Sveopšta histerija"

Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova rekla je danas da je reakcija svetske zajednice na poteze Rusije, uključujući Generalnu skupštinu Ujedinjenih nacija histerična, a da su izjave zvaničnika "apsurdne".

"To je histerija, to je zastrašivanje, to je sve zajedno. Oni će sve više i više da iznose te apsurdne tvrdnje", kazala je ona.

Kako je istakla, Rusija se trudila da spreči trenutni razvoj dogadjaja u Ukrajini ali je Zapad izabrao da na to ne obrati pažnju.

Još snimaka kako gori naftno skladište u Černigovu

 

 

Ukrajinci tvrde da poseduju ruski ratni plan

Zauzimanje cele Ukrajine trebalo je biti završeno u roku od 15 dana, od 20. februara do 6. marta, saopšteno je iz Generalštaba ukrajinske vojske

Onesposobljen kijevski radio-televizijski centar

Ruska vojska je preciznim udarom onesposobila rezervni radio-televizijski centar u Kijevu. Ovo je u četvrtak, 3. marta, saopštio zvanični predstavnik ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov.

Ukrajinci formiraju "Legiju stranaca"

U Ukrajini je počela da se formira "Legija stranaca". Hiljade stranih dobrovoljaca stajaće rame uz rame sa ukrajinskom vojskom, prenose ukrajinski mediji.

Ukrajinci granatiralu nuklearnu elektranu

Ukrajinska vojska granatirala je tokom noći Zujevsku nuklearnu elektranu u Donjeckoj narodnoj republici, zgrada kotlarnice je oštećena, ali nije bilo žrtava, saopštio je štab teritorijalne odbrane DNR.

Zabrana letova iznad Ukrajine znači rat sa Rusijom, poručuju iz SAD

 

 

Bugarska proteruje dvojicu ruskih diplomata

Ministarstvo spoljnih poslova Bugarske proglasilo je dvojicu ruskih diplomata personama non grata, potvrdila je Sputnjiku ruska ambasada u Sofiji.

"Da, potvrđujemo. Bugarska strana je saopštila da proteruje dvojicu diplomata iz ruske ambasade", rekao je predstavnik ruske ambasade. Kako je precizirao, diplomate treba da napuste zemlju u roku od 48 sati.

Još jedan video granatiranja Kijeva

 

 

Sajtovi Sputnjika pod DDoS napadom

Ruski mediji objavili su da su sajtovi Sputnjika u svetu pod DDoS napadom.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (7)

Loading
Dragan

03.03.2022 12:54

Slava Ukrajini. Putin više ne zna gde da ide i krije se u skloništu.

Zoki

03.03.2022 20:59

@Dragan - SLAVA RUSIJI sto zeli da pocisti smece u ukrajini koje se previse natrpalo zao mije ukrajinskog naroda jer njihovo rukovostvo je spremno zarad zapadnih interesa zrtvuje ceo ukrajinski narod

Mira

03.03.2022 14:08

ZASTO Kina dozvoljava prvo da im amerikanci gadjaju Ambasadu KINE u Srbiji za vreme bombardovanja ,a sada im Ukrajinci ili vojnici iz NATO pakta ubijaju gradjane u Ukrajini. ZNAMO DA SU TAMO I HRVATI I DRUGI IZ NATO PAKTA, ???

Бла Бла

03.03.2022 17:25

хрвати!!!! вратите се назад а не да идказујете некакву храброст западу! ЈАДНО.

mirko

03.03.2022 18:35

a što četke rade na ruskoj strani već godinama,još od aneksije krima...otišli na ekskurziju jel ?

Dragi

03.03.2022 22:03

@mirko - Idi ih pitaj jel si to iz Američke ili engleske štampe saznao to ti je isto kao na Đilasovoj televiziji sve laži su istina

Strahinja

03.03.2022 19:07

Treba da razgovaraju a ne da drugi iz njihovog rata profitiraju.Najviše oni trpe i rat se najviše tiče njih.Hoće li Amerikanci i Englezi prihvatiti izbeglice iz Ukrajine ili će Evropljani opet srkati čorbu koju im drugi spreme a njihovi političari prihvate???