USTAŠE STIGLE U UKRAJINU Šešelj poručio da se neće vratiti - Idu pod ruku pravednim ruskim vojnicima da plate za nameravana zlodela
Foto: Ilustracija

Konašenkov je rekao da je vojni ataše Ambasade Hrvatske u Moskvi pozvan danas na razgovor u rusko Ministarstvo odbrane i da mu je rečeno da je Rusija upoznata o dolasku plaćenika, prenosi TAS S.

- Samo protekle nedelje oko 200 plaćenika iz Hrvatske stiglo preko Poljske i pridružilo se jednom od bataljona nacionalista na jugoistoku Ukrajine - rekao je Konašenkov, a prenosi TAS S.

Kako je naveo, vojni ataše obavešten je o nelegalnim aktivnostima hrvatskog državljanina Denisa Selera, koji je, kako je rekao, učestvovao u borbenim operacijama na jugoistoku Ukrajine 2015. godine, a sada je formirao grupe hrvatskih plaćenika za slanje u Ukrajinu.

Nekadašnji vođa navijača zagrebačkog Dinama Denis Šeler negirao je tvrdnje ruskog generala Igora Konašenkova da je organizovao odlazak oko 200 hrvatskih plaćenika u Ukrajinu.

Predsednik SRS Vojislav Šešelj izjavio je za "Alo" da se međunarodno pravo ne štiti strane plaćenike.

- Verovatno se nijedan živ neće vratiti. Međunarodno pravo ne štiti strane plaćenike. Oni nemaju pravo zarobljenika. Biće pobijeni kao stoka. Isto će biti i sa bataljonom Azov (najveća formacija ukrajinskih nacista). Hrvati idu pod ruku ruskim pravednim vojnicima da plate za svoja nameravana zlodela. Hrvati su čak slali svoje predstavnike da podučavaju Ukrajince kako su oni ispraznili Republiku Srpsku Krajinu, kako bi oni to isto uradili - podsetio je Vojislav Šešelj.

USTAŠE STIGLE U UKRAJINU Šešelj poručio da se neće vratiti - Idu pod ruku pravednim ruskim vojnicima da plate za nameravana zlodela

Foto: Ilustracija

 

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Kasnije je Ministarstvo odbrane Rusije naglasilo da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.

Sve o ukrajinskoj krizi pratite UŽIVO NA NAŠEM BLOGU.

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading