MAKRON OBJAVIO DETALJE RAZGOVORA SA PUTINOM Ne baš prijateljska priča: "Neće da zaustavi napade na Ukrajinu!"
EPA

Emanuel Makron razgovarao je danas telefonom sa Vladimirom Putinom u pokušaju da ublaži tenzije između Rusije i Zapada. Razgovor je trajao 90 minuta, a kako su preneli zvaničnici Putin je rekao Makronu da rat u Ukrajini "teče po planu". 

Ton telefonskog poziva bio je "pesimističan" i "ne baš prijateljski", naveo je izvor blizak predsedniku Francuske. Makron se nakon sastanka oglasio na svom Tviter nalogu i obavestio javnost kako je protekao razgovor sa Putinom:

"Jutros sam razgovarao sa predsednikom Putinom. On odbija da zaustavi svoje napade na Ukrajinu u ovom trenutku. Od vitalnog je značaja održavati dijalog kako bi se izbegla ljudska tragedija. Nastaviću svoje napore i kontakte. Moramo izbeći najgore", napisao je Makron na Tviteru, pa dodao:

"Održavanje dijaloga za zaštitu ljudi, sprovođenje mera pomoću kojih bi se izbegla ljudska tragedija, stavljanje tačke na ovaj rat: ovo je svrha mog zalaganja zajedno sa predsednikom Zelenskim i međunarodnom zajednicom. Ja sam i ostaću potpuno odlučan", zaključio je on.

Poziv dolazi nakon što se Makron sastao sa Putinom u Moskvi u februaru u poslednjem pokušaju diplomatije.

Sve o ukrajinskoj krizi pratite UŽIVO NA NAŠEM BLOGU.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
RAZMISLI

03.03.2022 23:02

Makrone razmisli sta bi ti uradio da na prag tvoje zemlje neko postavi rakete? Lako je drugom suditi, stavi se u njegovu poziciju. Upozoravani ste godinama uzalud

Gvineja Bisao

04.03.2022 03:47

@RAZMISLI - Poenta njegovih razgovora su predstojeći izbori. Namazan je taj !

Neso

04.03.2022 06:42

Ja da sam na mestu Putina rekao bi Makronu, ti si jedan obican potrcko i nemoj me vise zvati jer nemam vremena za bezveznu pricu.