PUTIN SE OBRATIO NACIJI: APU i nacionalisti drže taoce i postavljaju opremu u stambena naselja
Foto: Printscreen/Youtube

"Nikad neću odustati od tvrdnje da su Ukrajinci i Rusi isti narod, ali borimo se protiv neonacista koji imaju zatvorenike čak i s Bliskog istoka. Oni koriste civile i strance kao živi štit", kazao je Putin i dodao kako tokom operacije u Ukrajini ruski vojnici deluju hrabro, "kao pravi heroji".

Putin je najavio podršku porodicama poginulih i ranjenih tokom specijalne operacije u Ukrajini:

NOVI UŽAS U UKRAJINI Lukašenko odmah zapretio režimu u Kijevu

"Svim članovima porodica poginulih vojnika u specijalnoj vojnoj akciji biće obezbeđeno osiguranje i jednokratna naknada predviđena zakonom – 7 miliona 421 hiljada rubalja. Svakom članu porodice preminulog biće isplaćena i mesečna novčana naknada. Pored toga, smatram da je neophodno uspostaviti dodatnu isplatu svakoj porodici vojnika Ministarstva odbrane, službenika i zaposlenih u drugim agencijama za sprovođenje zakona uključenih u operaciju u iznosu od 5 miliona rubalja. Svi vojnici povređeni u operaciji će takođe dobiti odgovarajuće isplate."

"APU i nacionalisti drže taoce i postavljaju opremu u stambena naselja", rekao je Putin na sastanku Saveta bezbednosti.

UKRAJINA PROMENILA PLOČU Nesrećni Zelenski bi sad da razgovara sa Putinom - Sedite sa mnom...

"Nacionalističke i neonacističke grupe, uključujući strane plaćenike, uključujući i one sa Bliskog istoka, pokrivaju civili kao živi štit. Postoje apsolutno objektivni podaci, fotografije kako postavljaju tešku vojnu tehniku u stambena naselja gradova. Uzeli su kao taoce i strane državljane, uključujući hiljade studenata koji su studirali u Ukrajini. 3.179 indijskih državljana zadržano je na železničkoj stanici u Harkovu duže od jednog dana", rekao je.

"Naše trupe su pružile koridore u svim oblastima sukoba bez izuzetka, obezbedili prevoz kako bi civili, strani državljani imali priliku da idu na sigurnost. Želeo bih da naglasim ponovo da nacionalisti ne dozvoljavaju da se to dogodi", rekao je ruski predsednik.

Žestoki odjeci današnjeg razgovora Putina i Makrona - Alo.rs

"Štaviše, oni sada upućuju strane građane da se prijave svojim vlastima, a oni će zauzvrat morati da se prijave Ministarstvu spoljnih poslova Ukrajine. U stvari, ljudi su bačeni u vatru", rekao je Putin.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Pera

03.03.2022 20:42

E moj Putine, srami se, sta imas reci svom narodu, do si od sake nacionalista izgubio jednog od najboljih generala u sedmom danu ratovanja? Cetu padobranaca u Irpinu? Stotine (ako ne hiljade) obicnih vojnika, smrtnika, koji su ostali u blatu, u propaloj i dezorijentisanoj Ukrajini.