"BIĆEŠ UBIJENA PRLJAVA KU..., VIDEĆEŠ ĆERKU U LOKVI KRVI" Detalji stravičnih pretnji Đorđi Meloni
Foto: EPA/Foto: EPA/GIUSEPPE LAMI

Osvanulo je ovo juče na profilu "Tvitera" partije Italijanska braća premijerke Đorđe Meloni, a policija je identifikovala osobu koja je tu zastrašujuću pretnju uputila premijerki kao 27-godišnjeg nezaposlenog građanina iz Sirakuze, na Siciliji.

Pretnja je stigla posle objavljivanja da je vlada Đorđe Meloni donela odluku da se revidira od iduće godine zaključno sa 2024. državna pomoć onima koji mogu, a ne žele, da rade, a koju je 2019. izglasala prethodna vlada po želji Pokreta 5 zvezda. Pomoć će ostati samo onima koji nisu u stanju da rade, ili ne nalaze neku radnu aktivnost iako su upisani u Agenciji za zapošljavanje. Jer, ispostavilo se, takva pomoć je u ogromnom broju slučajeva zloupotrebljena, pa se oduzima tokom 2023. i 2024. godine onima koji odbijaju da rade ili se prekvalifikuju.

Njegove poruke upućene premijerki glasile su: "Ako mi ukineš osnovni prihod, ubiću i tebe i tvoju ćerku", "Potrebno je ubiti i nju i njenu ćerku", "Ponavljam, vodi račuma šta radiš jer aki mi oduzmeš naknadu za nezaposlene, ubiću te, razumeš?", "Kada budeš videla ćerku u lokvi krvi, možeš plakati koliko hoćeš" kao i "Proburaziću te, ne bojim se da provedem 40 godina u zatvoru, bar ću jesti svaki dan", uz isticanje da je premijerka fašista.

Jezive pretnje Đorđi Meloni i njenom malom detetu, policija hitno reagovala - Alo.rs

Ovu vrstu pomoći uživalo je do sada 2.470.015 osoba, a biće redukovana u narednih osam meseci za 846.000 osoba. Samo u Kaljariju, na Sardiniji, otkriveno je toliko prevaranata da su koštali državu osam miliona evra. Među uživaocima pomoći ima Italijana, članova mafije Ndrangeta, vlasnika jahti, lopova, onih koji izdržavaju kaznu zatvora, stranaca u Italiji, ili su samo ušli da predaju lažna dokumenta a potom se vratili.

Prevaranata ima iz Južne Amerike, Afrike, sa Balkana, a svi su doprineli ogromnom uvećanju broja istinski siromašnih građana.

- Želim da pomognem osobama da izađu iz siramaštva radom - objavila je premijerka kojoj stiže podrška kako njene vlade tako i iz redova izvesnih opozicionih partija, sa pozivom da se oglasi partija Pokret 5 zvezda koja se i dalje bori da pomoć ostane.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

Komentari (0)

Loading