Đorđa Meloni
Foto: EPA/Foto: EPA/GIUSEPPE LAMI

Italijanska premijerka suočava se s pretnjama na internetu, gde je muškarac nezadovoljan zbog plana vlasti da ukinu subvencije za borbu protiv siromaštva, pozivao na njenu i smrt njene šestogodišnje ćerke. Policija je odmah upala u njegovu kuću, izvršila pretres, privela ga a zatim i ugasila njegov nalog na Tviteru.

Ovakve vesti nisu nikada do sada stizale iz Italije iako je ova zemlja često menjala vlade i postavljala premijere kojima građani nisu bili preterano oduševljeni. Posebna atmosfera u društvu zavladala je kada je, pre nešto više od dva meseca, na izborima pobedila Đorđa Meloni, predvodnica krajnje desničarske stranke „Braća Italije” koja korene vuče u Musolinijevoj fašističkoj ideologiji.

PREMIJERKA ITALIJE IZNELA STRAŠNE OPTUŽBE Francuska stavila šapu na nekadašnje kolonije: Deca rade u rudnicima! (VIDEO)

Nova desničarska vlada namerava da od 2023. ograniči program takozvanog građanskog prihoda, a da ovu regulativu potom i ukine 2024. Tada bi trebalo da stupi na snagu novi model pomoći o kojem se za sada ništa ne zna. Melonijeva je otvoreno kritikovala aktuelni program uveden 2019. godine, govoreći da oni koji su sposobni za rad ne treba večno da žive na državnoj grbači. 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading