LUKAŠENKO SVE UZDRMAO IZJAVOM Niko nam neće diktirati kako da živimo
EPA

On je govorio na festivalu "Kupala - Aleksandrija okuplja prijatelje", održanom u Mogiljevskoj oblasti.

- One koji su došli u miru dočekujemo otvorenog uma. Uvek smo spremni da podelimo parče hleba i damo utočište onima koji su izgubili sve. Ponosni smo na našu istoriju i svoju zemlju. I ni pod kojim uslovima nećemo dozvoliti da nam neko diktira kako da živimo i šta da radimo - rekao je Lukašenko.

On je istakao da je pravi Belorus "onaj ko ima dom", koji će "uvek braniti, ako treba, i sa oružjem u ruci".

Lukašenko: Nećemo dozvoliti nikome da puca Rusima u leđa

Lukašenko je 3. jula rekao da je njegova zemlja uvek podržavala i da će uvek podržavati Rusiju, i da je ta zemlja za Belorusiju bratska i najbliža država u svetu.

- Danas nam se zamera što smo jedina zemlja u svetu koja podržava Rusiju u njenoj borbi protiv nacizma. Podržavali smo i podržavaćemo Rusiju - rekao je Lukašenko nakon polaganja venaca u memorijalnom kompleksu povodom proslave Dana nezavisnosti Belorusije.

Lukašenko je tada istakao da su optužbe protiv Minska tužne i smešne, prenose ruski mediji.

- Tragedija Belorusa je u tome što su se danas sukobila dva bratska naroda - Rusi i Ukrajinci. Ali mi uvek kažemo da je istina jača, a istina je danas na strani bratske Rusije - smatra Lukašenko.

On je dodao da je davno odredio ulogu Belorusije u ruskoj specijalnoj operaciji u Ukrajini.

- Prvog dana početka ove operacije rekao sam - nećemo nikome dozvoliti da puca u leđa Rusima. I mi smo zauzeli odbranu od Brestske tvrđave duž južne granice kako bismo sprečili taj udar u leđa Rusima od NATO trupa. Oni to ne mogu da nam oproste - rekao je Lukašenko.

 

 

 

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading