PRVI OVOGODIŠNJI TAJFUN U KINI Tajfun Čaba preti da ugrozi najnaseljeniju oblast u zemlji
EPA

Tajfun Čaba, što je tajlandski naziv za cvet hibiskusa, kreće se ka severozapadu brzinom od 15 do 20 kilometara na sat sa centrom oluje u gradu Maoming u Gvangdongu u toku današnjeg dana, naveo je Nacionalni meteorološki centar u saopštenju, prenosi Rojters.

Očekuje se da, iako srednjeg intenziteta, Čaba izgubi snagu, a verovatno će doneti izuzetno obilne kiše i oboriti rekorde u količini padavina i do 600 mm u nekim oblastima, prema prognostičarima centra.

U opasnosti su zapadni deo Guangdonga, gde se kineski tajfuni obično zadržavaju, istočni deo autonomne oblasti Gansu i ostrvska provincija Hajnan, sa kišnim olujama koje izazivaju klizišta, i poplave u gradovima, naveo je meteorološki centar.

Brat spasio sestru od napada ajkule - Alo.rs


Poslednjih nedelja, rekordne padavine i poplave u južnoj Kini uništile su imovinu, paralisale saobraćaj i poremetile svakodnevni život miliona ljudi u jednom od najnaseljenijih i ekonomski ključnih regiona u zemlji, a očekuje se da će se ekstremno vreme, uključujući neuobičajeno jake poplave, nastaviti u Kini do avgusta, navodi Rojters.

 

Komentari (0)

Loading