POČEO SAM DA UDARAM ZVER! Brat gledao kako mu ajkula grize sestru, spasao je sigurne smrti (VIDEO)
Printscreen

Devojka Adison Bete (17) izgubila je deo noge nakon što ju je napala ajkula na popularnoj plaži na Floridi, ali može da zahvali svom bratu heroju što joj je spasao život dok se borio sa predatorom.

Adison je bila u vodi na plaži Kiton, kada ju je ajkula duga 3 metra iznenada napala i uhvatila za nogu.

Njen brat Ret Vilingem, vatrogasac, rekao je da je ušao u krvavu vodu i udario ajkulu da bi izbavio svoju sestru, a zatim krenuo da pliva ka obali. 

U razgovoru za TV emisiju Good Morning America on je rekao: "Udario sam ajkulu, zgrabio sestru, zaplivao unazad, a zatim dozivao pomoć", rekao je on.

Službe hitne pomoći su požurile na lice mesta, a devojci je pružena pomoć na plaži pre nego što je prebačena u bolnicu.

POČEO SAM DA UDARAM ZVER! Brat gledao kako mu ajkula grize sestru, spasao je sigurne smrti (VIDEO)

Foto: Pexeles.com

 

Ona je izgubila deo noge nakon operacije, a kako navode iz bolnice, njen brat joj je spasio život tako što se borio protiv ajkule, a zatim je stavio podvez na njenu nogu kako bi smanjio gubitak krvi i održao je pri svesti.

"Nautičari i plivači se upozoravaju da budu oprezni, budni i da se pridržavaju bezbednosti od ajkula. Neka pravila kojih se treba pridržavati su: nikada ne plivajte sami, ne ulazite u vodu u blizini ribara, izbegavajte područja poput peščanih sprudova (gde se ajkule rado okupljaju), ne plivajte u blizini velikih jata ribe", upozorile su službe.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading