ISPLIVALI UŽASNI DETALJI NAPADA u AMERICI Tinejdžer pucao i ubio troje, a ranjenih je mnogo više
Foto: Youtube/Printscreen

Tinejdžer u srednjoj školi u američkoj državi Mičigen, koji je pucao iz poluautomatskog pištolja, ubio je danas troje školskih drugova i ranio još osam osoba pre nego što je priveden, saopštila je policija.

Za jednu od ranjenih osoba potvrđeno je da je nastavnik u srednjoj školi Oksford, u mestu Oksford Taunšip, 65 kilometara severno od Detroita, saopšteno je iz kancelarije šerifa okruga Okland. Ubijeni su 16-godišnji dečak, 17-godišnja devojčica i 14-godišnja devojčica, rekao je zamenik šerifa Majkl Mekejb novinarima na licu mesta, prenosi Rojters.

Veruje se da je osumnjičeni, učenik druge godine u ovoj školi, delovao sam a prilikom hapšenja nije pružao otpor, nakon što je pre toga ispalio 15 do 20 hitaca, a ceo incident je trajao oko pet minuta, rekao je Mekejb.

Lokalna televizija u Detroitu WDIV izvestila je da osumnjičeni nije ništa otkrio policiji i da je tražio da razgovara sa advokatom.

Predsednika DŽozefa Bajdena vest o ovom incidentu zatekla je u obilasku na tehničkom koledžu u Minesoti, rekla je novinarima sekretar za štampu Bele kuće Džen Psaki.

- Moje srce je uz porodice koje prolaze kroz nezamislivu tugu zbog gubitka svojih voljenih osoba - poručio je Bajden iz Minesote.

Guvernerka Mičigena Grečen Vitmer nazvala je pucnjavu u srednjoj školi "užasnom".

- Kao građani Mičigena, imamo odgovornost da učinimo sve što možemo da zaštitimo jedni druge od nasilja oružjem - rekla je Vitmar u saopštenju.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (1)

Loading