Devojčica se izgubila sa psima
Foto: Alo/Pixabay/Steffen L

Roditelji Tee Čejs pozvali su policiju oko 20 časova (po lokalnom vremenu) u sredu kada je nestala u Mičigenu u SAD i pokrenuta je velika potraga.

Policajci su koristili bespilotne letelice i pse da pretražuju zabačene šume koje okružuju imanje u blizini sela Fajthorn i zatražili pomoć lokalnog stanovništva, kao i policije iz susednog Viskonsina.

Oko ponoći tog dana, pronađena je devojčica kako spava u šumi oko pet kilometara od svoje kuće, saopštila je državna policija Mičigena.

„Ona je legla i koristila jednog psa kao jastuk, a drugi pas je legao pored nje i čuvao je“, objasnio je poručnik Mark Đanuncio.

„To je zaista izuzetna priča.“

Poručnik Đanuncio je rekao da je Teu pregledalo medicinsko osoblje i da su ustanovili da je dobrog zdravlja.

U intervjuu za lokalnu TV stanicu VJMN, Teina mama, Bruk je snimljena kako sedi pored svog partnera Aleksa, koji drži Teu u krilu.

Ona je rekla  da su, kada su ona i Tein ujak shvatili da je dete nestalo, istrčali da pokušaju da je pronađu.

„Tražimo svuda po dvorištu, gore-dole po putu, vrišteći iz sveg glasa njeno ime, dozivamo pse jer su i psi nestali“, dodala je.

„Potpuno je šumovito, [postoje] duboke guste šume ovde i močvara tamo, pa naravno da smo hteli da poludimo.“

Bruk je rekla da je posle 15 minuta potrage uz pomoć prijatelja i porodice "pozvala policiju".

Očigledno sa velikim olakšanjem što je njena ćerka kući bezbedna, Bruk je rekla da je „još uvek u takvom šoku“ nakon zastrašujuće iskušenja.

Fajthorn je selo koje se nalazi istočno od državne granice Viskonsin i oko 97 kilometara jugozapadno od Marketa u Mičigenu.

Ranije ove godine, u sličnim okolnostima, četvorogodišnji dečak je nestao nakon što je odlutao iz svog doma u Atlantik Sitiju u Nju Džersiju u šumu, u pratnji porodičnog labradora retrivera.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading