Printscreen
Foto: Printscreen/Printscreen

"Bio je visok dva metra sa blistavim očima plave ili žute boje i zastrašujućim, humanoidnim urlikom. Izgledao je kao čovek, ali je imao i osobine psećeg stvorenja."

Prema legendi, Dogman se pojavljuje ljudima u desetogodišnjem ciklusu koji pada na godine koje se završavaju brojem sedam.

Rejčel Klark sa Istorijskim centrom Mičigena ispričala je legendu i viđenja Mičigenskog Dogmena (vukodlaka), koji datiraju iz 1800-ih.

"Dakle, prvi izveštaji su obično o muškarcima koji rade u šumi i koji su naišli na ovu zver tokom svog boravka tamo. I onda tokom godina, mnogo puta su ljudi ponovo sami, bilo na izolovanom putu ili u šumi“, rekao je Klark. „Njihovi susreti su ipak veoma slični. Pričaju da ova zver izlazi iz šume, veoma je okretna, skače im ispred automobila ili ispred njih. Grebe po njihovim kućama ili šatorima.”

Većina originalnih izveštaja došla je iz logora za seču. 1870-ih, Mičigen je bio vodeći proizvođač belog bora u zemlji. Rečeno je da ovi susreti nasmrt plaše ljude. Neko je nedavno nazvao OnStar i prijavio da je Dogman istrčao ispred svog automobila - uzrokujući da se prevrnuo.

Neki kažu da je postojanje Dogmana dokazano u onome što je poznato kao The Gable Film. Majk Agrusa je bio dečak 1970-ih kada je navodno snimio video koji prikazuje ono što izgleda kao Dogman tokom odmora u severnom Mičigenu. Otkako je virusni video objavljen, Agrusa je priznao da je to bila prevara. Međutim, to nije ubedilo posvećene vernike Dogmana.

Legenda je takođe korišćena kao referenca u pop kulturi. Godine 1987, radio stanica Travers Siti snimila je pesmu pod nazivom „The Legend“, koja govori o istorijskom boravištu Dogmena. Krajem 2011. režiser Rič Brauer objavio je film pod nazivom Dogman.

Klark kaže da neće potvrditi ili demantovati izveštaje o Dogmanu, pogotovo zato što šume Mičigena imaju raznovrsne divlje životinje u kojima se mogu naći iznenađujuća stvorenja.

"Dugo su postojale priče o velikim mačkama u Mičigenu koje su na neki način odbačene“, rekao je Klark.

"A sada imamo viđenja pume. Bilo ih je dosta u poslednjih nekoliko meseci. Dakle, ne kažem da postoji Dogman koji će se pojaviti. Međutim, ko zna šta živi u šumama Mičigena."

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading