KRAJ ŽIVOTA Hilari Klinton se oprostila potresnim rečima - Bil i ja...
Foto: Printscreen

- Bil i ja ćemo uvek biti zahvalni na šansi koju smo imali da sarađujemo i služimo sa generalom Kolinom Pauelom. Naše misli su uz Almu i čitavu porodicu Pauel - napisala je na Tviteru HIlari Klinton.

 

 

Podsećamo, kada se 2003. godine, tadašnji državni sekretar Kolin Pauel pojavio u Ujedinjenim nacijama mašući "dokazima" iračkom oružju za masovno uništenje, Amerikanci su oduševljeno mahali zastavama prateći svoje vojnike u rat protiv Sadama Huseina.

Kasnije se ispostavilo da se radilo o izmišljotinama i lažni dokazima.

Ukupan broj žrtava američke agresije na Irak verovano nikada neće biti precizno ustanovljen. Amerikanci tvrde da je ubijeno 173.000 Iračana. Svetska zdravstvena organizacija broj mrtvih procenjuje na 223.000, dok se najdrastičnije procene kreću između 650.000 i milion žrtava.

- Tužan sam zbog smrti Kolina Pauela koji je prošao bez suđenja za njegove zločine u Iraku. ... Ali siguran sam da će ga Božji sud čekati - napisao je na Tviteru Muntadher al-Zaidi, irački novinar koji je iskalio svoje gnev na SAD bacivši cipele na tadašnjeg predsednika Džordža V. Buša tokom 2008. konferenciji za novinare u Bagdadu.

Komentari (0)

Loading