TALIBANI UNIŠTAVAJU ISLAMSKU DRŽAVU Veliki preokret u Avganistanu
EPA/STRINGER

Talibanske vladine snage uništile su jednu ćeliju Islamske države na severu Kabula, izjavio je portparol talibana, nakon što je u eksploziji ispred džamije u Kabulu poginuo i ranjen veći broj civila.

Portparol talibana Zabihulah Mudžahid je izjavio da je specijalna talibanska jedinica izvela operaciju protiv elemenata ISIS-a u 17. okrugu Kabula, na severu grada kasno u nedelju, prenosi agencija Rojters.

"Baza ISIS-a potpuno je uništena i svi pripadnici ISIS-a su unutra ubijeni kao rezultat ovog odlučnog i uspešnog napada", napisao je portparol na Tviteru.

Ranije su lokalni mediji izvestili o teškim sukobima na tom području, a kontaktirani stanovnici potvrdili su da su čuli eksplozije i pucnjavu tokom noći.

Talibani, koji se takođe bore protiv preostalih snaga lojalnih Ahmadu Masudu, opozicionom lideru iz regije Pandžšir, severno od Kabula, tvrde da imaju gotovo potpunu kontrolu nad zemljom.

Ali jučerašnje nasilja i niz manjih incidenata tokom poslednjih nekoliko dana su pokazali da pretnje po bezbednost nisu nestale.

Komentari (0)

Loading