Heroji Beogradskog maratona
Foto: Alo/Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Podvizi heroja ovogodišnje trke nikoga nisu ostavili ravnodušnim, a veliku zahvalnost i divljenje prvenstveno im je izrazio direktor Beogradskog maratona Darko Habuš.

- Duboka zahvalnost svima koji ste došli u velikom broju i time podržali ideju da nagradimo pojedince koji su pokazali koliko su humanost, odricanje, volja i solidarnost važni. Oni su zajedno s herojima 36. Beogradskog maratona učinili znatno više od istrčane trke. Nadljudska spremnost da čovek pobedi sam sebe i kroz cilj prođe kao pobednik i ovoga puta je donela posebnu emociju koja nas sve jače povezuje iz godine u godinu. Čast mi je što sam deo priče koja ukazuje na heroje u našem društvu, a kojima svi zajedno dugujemo duboku naklonost i divljenje - kazao je Habuš.

Jedan od nagrađenih heroja Vladimir Stanojević inspirisao je mnoge odlukom da se nakon izlečenja od kancera posveti sportu.

Heroji Beogradskog maratona

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

 

- Teško je spremati se za maraton, ali nakon pet godina završetka borbe s rakom razmišljao sam kako da obeležim završetak hemioterapije i odlučio sam da obeležim trčanjem polumaratona. Ove godine je desetogodišnjica izlečenja i rešio sam da je obeležim s 42 kilometra pobede nad karcinomom. Kad dođe do najstrašnije dijagnoze, koja se i meni desila sasvim neočekivano, ne treba da se posmatra kao presuda. Rezultati i kontrole nakon prvobitne dijagnoze su bili dobri i na kraju je došlo do izlečenja. Nikako se ne treba predati jer to nije kraj igre, već početak - naveo je Stanojević za Alo!.

Milica Knežević je peti put učestvovala na maratonu u invalidskim kolicima koja je gurao njen verenik.

Heroji Beogradskog maratona

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

- Uvek je lepo dobiti priznanje, ali verujem da se svako od učesnika kad završi trku oseća kao heroj i to mu je dovoljna satisfakcija da se vrati maratonu. Veoma mi je značajna podrška i pomoć verenika, koji je moj vetar u leđa - rekla je Milica za naš list.

Priznanje Alo media systemu

Heroji Beogradskog maratona

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Višegodišnja saradnja Alo media systema s Beogradskim maratonom i ovoga puta je nagrađena priznanjem koje je u ime kompanije primio vlasnik Saša Blagojević.

- Čast je, zadovoljstvo i privilegija biti deo Beogradskog maratona. Odavno smo prešli granicu poslovnog odnosa, budući da smo jedni drugima tu godinama. Zahvalni smo na saradnji i prijateljstvu i nadam se da ćemo nastaviti istim tempom i u narednim godinama - istakao je Blagojević.

 

Uskoro fondacija za pomoć

Heroji Beogradskog maratona

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Darko Habuš je najavio osnivanje fondacije „Heroji Beogradskog maratona“.

- Ciljevi će biti sakupljanje sredstava za pomoć budućim sportistima iz ugroženih kategorija. Jedna od prvih aktivnosti biće donatorska večera koju ćemo organizovati u najvećem srpskom gradu van matice, Čikagu, nekoliko dana pre Čikaškog maratona - rekao je direktor Beogradskog maratona.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading