PREZADOVOLJAN Habuš: Završili smo trkačku sezonu na spektakularan način
Alo/ Aleksandar Nalbantijan


Mohamed el Gazouani iz Maroka i Kavalina Nahimana iz Burundija pobednici su trećeg Jesenjeg Beogradskog polumaratona, koji je danas održan u glavnom gradu Srbije, pod sloganom "Uvek više!".

El Gazouani je trasu od 21 kilometar pretrčao u vremenu 1:02:43 i oborio dosadašnji rekord staze za gotovo šest minuta. Nahimana je ostvarila vreme od 1:13:01 sekundi.

- Cilj nam je da trkači na našim trkama počinju i završavaju sezonu. Ovo je treći i do sada najbrojniji Beogradski polumaraton sa skoro 4.000 učesnika. U periodu nakon polumaratona, želimo da čujemo utiske maratonaca o novitetima, koje smo uveli, kako bismo se dobro pripremili za proleće i najmasovniji sportski događaj koji naša zemlja ima. Ovde pre svega mislim na bezbednosne mere u startnoj i ciljnoj zoni, ali i na kvalitet same organizacije nakon reorganizacije preduzeća, kvalitet učesničkog paketa i medalje, zabavu i navijačke stanice, koje organizujemo duž trase i sve ostale segmente koje su našim učesnicima važni - izjavio je Habuš, saopšteno je iz Beogradskog maratona.

ODRŽAN TREĆI BEOGRADSKI JESENJI POLUMARATON Prave vrednosti u centru pažnje, Marokanac pobedio, pao i rekord (VIDEO)


On je ceštitao pobednicima u svim kategorijama.

- Još jednom hvala svim partnerima na velikoj podršci, zajedno smo pokazali da delimo ista načela - važnost promocije zdravog načina života i motivaciju ljudi da se bave sportom, ali smo i pokazali da zajedno možemo ''Uvek više!'' kako kaže naš slogan - rekao je Habuš.

Na trci na 10 kilometara, prvo mesto osvojio je Filip Kimaijo iz Kenije sa vremenom 31 minut 40 sekundi. Drugo mesto pripalo je domaćem takmičaru Velimiru Bojoviću (31:58).

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.
 

Komentari (0)

Loading