Iskoristili su ga i bacili ajkulama, ovo je njegova ispovest!

A.B. | sport 2019-04-29 10:52:02 2019-04-29 10:52:02

Raskrinkao bandu

AP/Thibault Camus

Marko Trungeliti, 29-godišnji teniser, daleko je od svetskog vrha, uglavnom igra na manjim turnirima van ATP scene, a koji je pažnju svetske javnosti skrenuo prošle godine kada je automobilom iz Barselone, sa bratom, majkom i 89-godišnjom bakom, putovao 1.000 kilometara da na Rolan Garosu popuni mesto “srećnog gubitnika”, a zatim ušao u drugo kolo i zaradio 80.000 eura.

Trungeliti je poznat u teniskom svetu i kao "zviždač", jer je 2015. godine otkrio kako funkcioniše teniska mafija i kako se nameštaju mečevi na manjim - fjučers turnirima.

Saznao je sve tako što je i on bio umalo uvučen u tu mrežu...

Trungeliti se tada obratio Odeljenju za integritet tenisa (TIU), da bi prošle godine pristao da svedoči protiv kolega i argentinskih sunarodnika Federika Korije, Patrisija Erasa i Nikolasa Kikera.

Od tada je, kako je rekao, nepoželjna osoba u svetu tenisa...

- Primio sam sve moguće vrste uvreda, od igrača do menadžera. Niko me više ne pozdravlja. Ne žele me čak ni pogledati u oči. Čak su me i neki, koje sam smatrao prijateljima, pitali zašto nisam začepio usta - kaže Trungeliti.

Argentinac ističe da je hobotnica mnogo jaka.

- Mislite da treneri nisu uključeni u to? Jesu, i to jako. Non-stop se pristupa igračima koji su karakterni slabići, jer je to lak novac. Ako malo bolje razmislite, moguće je zaraditi sto hiljada dolara za sat rada - rekao je Trungeliti za AP.

On je kivan i na teniske čelnike.

- Niko me nije branio. Iskoristili su me i bacili ajkulama. Celi proces svedočenja bio jedan od najgorih koje sam vidio. Cenu plaćam i dalje, ali neću odustati. Nameštanje teniskih mečeva je javna tajna i ne da ga nismo iskorijenili, nego poprima sve veće razmjere - kazao je on.

Expand player
Pogledajte više